У Черкасах розпочався дитячий кінофестиваль

У Черкасах розпочався дитячий кінофестиваль

Черкаси долучилися до міжнародного дитячого кіофестивалю «Чілдрен Кінофест-2019». У нашому місті стрічки з конкурсної програми можна буде переглянути у комунальному кінотеатрі «Україна». Повідомляють у Черкаській міській раді.

Фестиваль триватиме із 31 травня по 9 червня. Протягом цього часу можна буде безкоштовно переглянути 7 стрічок-учасників конкурсної програми, які змагатимуться за звання найкращого фільму «Чілдрен-кінофесту», а також фільм-переможець минулорічного фестивалю.

На вході до кінозалу кожен глядач отримає анкету для голосування, за допомогою якої зможе поставити оцінку фільму. Стрічка, що набере найвищий середній бал за даними голосування по всій Україні, стане переможцем Конкурсної програми, якого оголосять 9 червня на святковій Церемонії закриття фестивалю Чілдрен Кінофест у Києві.

У кінотеатрі «Україна» фестиваль триває 5 рік поспіль, усього ж захід має 6-річну історію.

«Цьогоріч ми зробили акцент саме на дітей з пільгових категорій, які так просто не прийдуть у кіно, а на безкоштовний сеанс прийдуть. Сеанси проходитимуть у малому залі на 146 місць. З них 100 місць зарезервовано для цих діток, 20 місць для дітей переселенців і 26 місць для тих, хто зареєструвався на сайті фестивалю. Захід користується попитом, бажаючих безкоштовно подивитися якісне кіно набагато більше, аніж місць у залі. Тому основна частина місць буде резервуватися саме для дітей з пільгових категорій. Інших бажаючих просимо реєструватися на сеанс, аби зайняти собі місце у залі», − розповіла директорка кінотеатру Валентина Слуцька.

«Цей проект соціально значущий. Адже завдяки йому різні діти, у тому числі і з пільгових категорій, можуть переглянути родзинки кінематографу. До перегляду пропонуються лише найкращі стрічки – переможці конкурсів та фестивалів», − зазначила заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова.

У день відкриття увазі дітлахів запропонували до перегляду стрічку «Зоопарк». Також маленькі відвідувачі фестивалю на початку заходу подивилися цікаве шоу із проведення хімічних дослідів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x