«Альтаїр» (Драбів) – новий володар розіграшу обласного Кубка з футболу

«Альтаїр» (Драбів) – новий володар розіграшу обласного Кубка з футболу

В Черкасах на КП «Центральний стадіон» відбувся вирішальний поєдинок змагань. «Альтаїр» (Драбів) – «Златокрай-2017» (Золотоніський р-н) 2:2 (2:1, 2:2), 5:4 пен. Фінальний поєдинок обласного розіграшу кубка видався на славу – гра відповідала всі атрибутам та канонам жанру. Тішило око значна глядацька аудиторія (обидва клуби організували трансфери для своїх груп підтримок), яка завітала літнього вечора на «Центральний стадіон», а у VIP-ложі взагалі був аншлаг. Про це інофрмує сайт «Черкаський спорт».

Обидва суперники звітний матч розпочали із розвідки, обережно промацуючи захисні редути опонентів та вичікуючи на помилку свого суперника. На 13-ій хвилині «нерви» здали у золотоніських футболістів – банальна помилка у центрі призвела до перехоплення: Сергій Біда, протягнувши м’яча, віддав на Дениса Бреуса, а той технічним обвідним ударом надіслав шкіряну кулю до сітки. А у середині першого тайму черговий провал у захисті «Златокраю-2017» міг взагалі «закрити гру»: Денис Бреус, безперешкодно прослизнувши до карного майданчика, бив на точність, але в останню мить В’ячеславові Гамалію вдалося вибити м’яча із порожніх воріт.

Далі був обмін голами із стандартних положень. Після подачі від кутового прапорця ударом головою дальню стійку «замкнув» Владислав Панченко – 1:1. За чотири хвили «Альтаїр» вдруге вийшов вперед у грі. Дальній навіс від Сергія Біди – Юрій Дмитренко буквально вишкріб м’яча на лицьовій ліній, а Арсен Манасян забив другий гол за драбівчан.

Попри літню спеку команди не збавляли темп гри. Удар півзахисника «Златокраю-2017» Владислава Панченка мужньо прийняв на себе Олег Гопка. На протилежній половині поля, після «пострілу» капітана драбівчан Юрія Дмитренка, шкіряну кулю із-під поперечки витягнув воротар золотонішців Олександр Манжела.

На початку другого тайму підвів свою команду граючий головний тренер «Златокраю-2017» Микола Безгуба, який за повторне попередження був вилучений із поля. Втім, коуч золотонішців несамовито апелюючи до кожного рішення арбітра матчу, буквально завів своїх підопічних. Номінальним гостям у меншості вдалося перехопити ігрову ініціативу. Черговий стандарт призвів до «пожежі» у карному майданчику драбівчан, але Олегові Гопці вдалося головою вибив м’яча зі стрічки воріт. А на 68-ій хвилині після навісу В’ячеслава Гамалія результативно на випередження зіграв Віталій Зоря – 2:2.

Поступово «Альтаїр» відновив контроль у грі. Нестримний «крайок» Сергій Біда раз по раз «запалював» правий фланг. Двічі Саркісян Ваге завдавав небезпечних дальніх ударів.

«Златокрай-2017» у боргу не залишився: після навісу-подачі Владислава Блонського голкіпер «Альтаїру» Денис Маценко ціною травми перевів «загрозу» на кутовий.

На заключних хвилинах основного часу «гойдалки» могли хитнутися як в той чи інший бік. Розмашисту атаку драбівчан мав результативно завершувати Дмитро Ширай, втім, шкіряна куля лиши чиркнула сітку із зовнішнього боку. Удар Андрія Бабенка із «дуги» у кидку потягнув Денис Маценко.

На початку додаткового часу черговий гольовий момент не реалізував нападник «Златокраю-2017» Андрій Бабаенко. Серія замін від Романа Поліщука взвинтила темп гри, драбівчанам вдалося закрити свого суперника, але найнебезпечніший момент створили золотоношці, коли перед малою перервою Дениса Маценка «розстрілювали» Владислав Блонський і Андрій Бабенко.

У серії післяматчевих пенальті щасливий лотерейний білет витягнув новий володар обласного кубка драбівський «Альтаїр». Самий перший удар серії від Блонського так і залишився єдиним не реалізованим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x