Експерти ЄС навчали черкасців особливостям розроблення плану управління відходами

Експерти ЄС навчали черкасців особливостям розроблення плану управління відходами

Днями представники Черкаської обласної адміністрації взяли участь у навчальному тренінгу, який провели в столиці експерти Європейського Союзу датської компанії COWI A/S. Захід організували за підтримки Проекту «Допомога українським органам влади у реалізації Національної стратегії управління відходами». Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Заступник керівника Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА Людмила Довга розповіла, що на тренінгу обговорювали практичні питання розроблення регіональних планів, планування управління відходами на регіональному та муніципальному рівнях, підготовки інвестиційних проектів із управління відходами тощо.

– Наразі для розроблення регіонального плану управління відходами до 2030 року ми створюємо робочу групу ОДА, – говорить Людмила Володимирівна. – До її складу ввійдуть представники облдержадміністрації, органів виконавчої влади на місцях, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, обʼєднаних територіальних громад.

Нагадаємо, на виконання Національної стратегії управління відходами в Україні розпорядженням КМУ від 20.02.2019 № 117-р затвердили Національний план управління відходами до 2030 року та доручили обласним державним адміністраціям розробити та затвердити регіональні плани управління відходами до 2030 року.

Регіональні плани розробляють у дворічний строк за погодженням із Міністерством екології та природних ресурсів та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, проходять процедуру стратегічної екологічної оцінки. Потім їх затверджують рішенням сесії обласної ради.

Для уніфікації підходів до розроблення регіональних планів управління відходами в Міністерстві екології та природних ресурсів розробили Методичні рекомендації, що затверджені наказом від 12.04.2019 № 142.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x