У Черкасах вчили студентів, як сформувати пенсійну справу

У Черкасах вчили студентів, як сформувати пенсійну справу

Квест-гру для студентів бізнес-коледжу провели фахівці головного управління Фонду в Черкаській області в рамках «Дня відкритих дверей». Першокурсники, які навчаються бухгалтерському обліку, веденню фінансів та оподаткуванню, дізналися основні аспекти пенсійної системи, з чого складається пенсія та які документи необхідно подавати до Фонду. Про це повідомляють в ГУ Пенсійного фонду області.

Перший заступник начальника головного управління Анна Вовкогон коротко розповіла історію створення, функції та перспективи розвитку Пенсійного фонду України. Поінформувала, що на виплату пенсії пенсіонерам регіону щомісяця спрямовують понад 1 млрд грн.

Заступник начальника управління – начальник відділу забезпечення наповнення бюджету Віталій Таран повідомив студентам, які громадяни належать до застрахованих осіб, пояснив механізм роботи солідарної складової системи пенсійного забезпечення та розповів, як можна взяти добровільну участь у системі загальнообов’язкового соціального страхування.

Способи реєстрації та переваги користування веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України окреслила заступник начальника управління – начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Людмила Хижняк. Студенти ознайомилися з особистим кабінетом користувача та дізналися, що на 01.06.2019 на веб-порталі зареєстровано майже 48 тисяч осіб. Фахівець наголосила, що за допомогою сервісу вони мають змогу контролювати сплату роботодавцем страхових внесків. Для перегляду студентам запропоновано відеоролики про нові онлайн-сервіси Фонду.

Начальниця управління обслуговування громадян Наталія Сергієнко розповіла студентам про основні аспекти виходу на пенсію, необхідні для оформлення пенсії документи, продемонструвала, який вигляд має паперова пенсійна справа. Після цього студенти мали змогу самостійно відібрати, з яких серед запропонованих їм «документів» може бути сформована пенсійна справа.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x