PODZEM: із черкаського андеграунду до Moon Records (інтерв’ю)

PODZEM: із черкаського андеграунду до Moon Records (інтерв’ю)
Досьє: Справжнє ім’я: Дмитро
Псевдонім: PODZEM
Вік: 33 роки
Сімейний стан: неодружений
Кумири: Kendrick Lamar, Майкл Джексон
Улюблена страва: стейк із кров’ю
Книга: Джек Лондон «Залізна п’ята»
Фільм: «Інтерстеллар»
Фобія: не досягнути своєї мети
Мрія: шматок смаженого м’яса=)

Хто ти?
Я – Дмитро, звичайна людина. Моє альтерего – музикант, тобто образ, що кардинально відрізняється від реальної особистості. На сцені я нестримний рок-н-рольщик, а в житті – спокійний і врівноважений.

PODZEM: із черкаського андеграунду до Moon Records (інтерв’ю)

Що ти твориш?
Я працюю в стилі хіп-хоп. Хоча в моїх роботах є елементи року й електроніки. Але рок-н-рол для мене – це стиль життя. Це моє покликання. По натурі я експериментатор.

Хто такий PODZEM?
Ця назва має довгу історію. Вона з’явилася 10 років тому, коли мої добрі друзі організували музичний фестиваль хіп-хопу і назвали його PODZEM, тобто андеграунд. Утворилося творче об’єднання, ми тривалий час співпрацювали, але згодом від команди лишилася тільки назва. Зараз нас четверо: я – фронтмен, є гітарист, басист і ударник.

Є інші проекти?
Так, HangZem. Над назвою довго не думали (сміється). Це спільний проект із Антоном Стрільцем, який грає на Хангу. А я граю на ноутбуці (знов сміється). Разом у нас виходить духовний рок-н-рол.

Вже вийшов альбом?
В гурту PODZEM так, і не один. Крайній альбом «Ванільні небеса» складається із семи треків. Ми працювали над ним два роки, багато пережили творчих потуг від демо-версії до кінцевого результату. Це хіп-хоп із елементами року, багато гітари й ударних. На сингл «Шелест» ми нещодавно зняли кліп.

PODZEM: із черкаського андеграунду до Moon Records (інтерв’ю)

Де можна почути твої роботи?
Ми підписали контракт на 5 років із Moon Records. Це один із найбільших лейблів в Україні. Вони є офіційним дистриб’ютором альбому. Тому зараз ми активно продаємося на усіх цифрових платформах.

Кому це потрібно?
Ми маємо свою невелику аудиторію, якій подобається наша музика. Але популярність напряму залежить від просування і рекламної кампанії. Над цим треба працювати. Я активно займаюся розсиланням пропозицій щодо співпраці. Тобто сам собі продюсер.

Що таке андеграунд-культура в музиці?
Все те, що не «попса». Такі популярні гурти, як The Prodigy, The Chemical Brothers – це андеграунд, який сподобався публіці на противагу «солодкому» контенту з телебачення і радіо.

Хіп-хоп в Україні живий?
У нас відсутня індустрія як така. Вона лише починає виходити назовні. Порівняно із американським репом ми – на дні. Щоб розвивався будь-який напрямок музики – необхідний симбіоз між слухачами і виробниками.

PODZEM: із черкаського андеграунду до Moon Records (інтерв’ю)

Як правильно просувати музику?
Зараз усе робиться через соцмережі. Це стало максимально доступно для кожного виконавця. Головне – бажання, елементарні знання і хоча б якась фінансова підтримка. Щоб записати якісний матеріал, зняти кліп, зробити фотосесію і проплатити рекламу в мережі.

Скільки це коштує?
Більш-менш адекватна рекламна кампанія обійдеться в 1000 доларів, аудіо і відео дорожче, але ми робили все своїми силами і через знайомих, тому об’єктивну вартість назвати важко. Треки записували на моїй студії Vostok Records, кліп знімали мої друзі, костюми позичали у знайомих.

Чи можна заробити музикою?
Цілком. Наприклад, зараз в Україні з’явилася хіп-хоп виконавиця alyona alyona. У неї концерти вже розписані на три місці наперед. Головне – робити популяризацію грамотно.

Тебе часто запрошують на концерти?
Зараз у весняно-літній період так, досить часто. Майже кожен тиждень ми десь виступаємо. Це і Черкаси і по Україні. З останнього: Харків, Київ, Канів, Одеса. Виступаємо як за гроші, так і безкоштовно. Не цураємось. 28-го червня будемо грати на фестивалі «Рок-булава» у Черкасах. Взагалі, я більше люблю закриті майданчики, або студійну роботу, аніж публічні виступи.

Як реагуєш на критику?
Позитивно, якщо критика конструктивна. Дослуховуюсь до думок знайомих музикантів, навіть, якщо вони працюють в інших стилях. Тому що вони можуть роздивитись мої роботи під іншим кутом.

Мама знає, чим ти займаєшся?
Так, знає, але я її не запрошую на концерти. Мені чомусь перед нею буде соромно виступати. Бо я на сцені «рок-н-рольщик, який має сьогодні померти» і показувати це мамі, якось не дуже.

Автографи просять?
Буває. Виступали в одному нічному клубі тут, в Черкасах і підійшли дівчата, попросили розписатися. Але зіркової хвороби в мене немає.

Що твій стимул?
Мені подобається власне процес створення музики, коли ти кипиш у роботі над інструметалістикою, ловиш кайф і рахуєш мурашок на тілі. Оце воно. Все інше нашаровується на ці відчуття.

Куди далі?
Писати нові пісні, просуватися. Хочу стати резидентом лейблу Gazgolder, бути на сцені разом із Бастою, Скриптонітом, T-Fest. Вони мені максимально імпонують на сцені СНГ.

Твій глобальний месендж?
Не зраджувати собі. Кожна людина має робити те, що їй подобається.

З героєм спілкувалася: Вікторія Пожар

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x