Волога і задушлива погода пануватиме сьогодні на Черкащині

Волога і задушлива погода пануватиме сьогодні на Черкащині

Атмосферні фронти з півдня постачають на Черкащину тепло і вологу, створюючи відчуття задухи, кажуть синоптики Черкаського обласногого гідрометцентру.

Задуха – це комплексна біокліматична характеристика теплого сезону, що відображає вплив на організм людини температури повітря, вологовмісту та вмісту кисню в повітрі. При задусі спостерігаються порушення терморегуляції організму. Задушлива погода несприятливо діє на осіб із захворюваннями серцево-судинної системи, позначається на погіршенні працездатності здорових людей, тому необхідно правильно дозувати фізичне навантаження, приділяти особливу увагу профілактиці перегрівань.

За прогнозом, сьогодні вдень очікується хмарно з проясненнями. Короткочасні дощі, грози, місцями по області та в Черкасах значні дощі, шквали 15-20 м/с, град. Вітер східний, 8-13 м/с. Температура по області 24..29º, у Черкасах 25..27º. Атмосферний тиск істотно не зміниться, відносна вологість повітря коливатиметься.

Південні вітри будуть продовжувати підтримувати високий температурний фон на 4-5º вище кліматичної норми на цей час, не зважаючи на періодичні дощі.

На 9-ту годину ранку в Черкасах температура 20º тепла, вітер південно-східний, 4 м/с, відносна вологість повітря 81%, атмосферний тиск 754 мм рт. ст.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x