У Чигирині молилися за Україну

У Чигирині молилися за Україну

У козацькій церкві в Чигирині, побудованій славетним Богданом Хмельницьким, перед іконами і кам’яною плитою з висіченим іменем великого гетьмана і державотворця, сім єпископів та архієпископів, чотири священики і два диякони відслужили Божу літургію і Молебень за Україну, за відвернення війни і припинення протистояння. Повідомляє «Ремарка».

Цього дня в гетьманському Суботові молитва лунала з вуст водночас кількох Владик: Черкаського і Канівського – Іоана, Сумського і Охтирського – Мефодія, Кримського і Сімферопольського – Климента, Полтавського і Кременчуцького – Федора, Васильківського – Лаврентія та Владики з Хмельницького – Адріяна. Рязом з ними служили літургію і молебень священики з Черкащини: отець Василь Циріль (Чигирин), отець Володимир Гладковський (Суботів), отець Ігор Корпан (Стецівка) та отець Андрій Шпунт (Черкаси). Під час молитви поряд зі священиками стояли козаки «Вільного козацтва Холодного Яру».
– Саме коли ми молилися, над Суботовом розступилися дощові хмари і засяяло сонечко, – наголосив настоятель чигиринського храму Святих Петра і Павла отець Василь Циріль.

Після завершення молитви священики висадили біля храму двадцять кущів барвінку і вирушили від гетьманської церкви до своїх вірян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x