У Смілянському лісгоспі відбувся лісокультурний семінар-практикум

У Смілянському лісгоспі відбувся лісокультурний семінар-практикум

Днями у Смілянському лісгоспі на базі Володимирівського та Будянського лісництв відбувся семінар-практикум під керівництвом директора Юрія Сегеди, за участю керівників підрозділів підприємства та помічників лісничих. Мета заходу – проаналізувати роботу зі створення лісових культур та ефективність проведення доглядів за ними у підрозділах підприємства. Повідомляють у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Основне завдання семінару – розглянути методи створення та догляду за лісовими культурами та проаналізувати загальні витрати на цей напрямок роботи.

Окрім лісокультурних площ різних років заліснення, оглянули прилеглі території лісництв, благоустрій територій, теплицю для вирощування посадматеріалу, розсадник з вирощування сіянців дуба звичайного із закритою кореневою системою. Наглядно було продемонстровано методи створення та доглядів за лісовими культурами, обробіток та рихлення грунту, проаналізовано статистику витрат.

Загалом цієї весни у Смілянському лісгоспі створено 144 гектари лісових культур, з них майже 80% – дуба звичайного. З 2007 року на підприємстві впроваджують практику створення і вирощування лісових культур дуба звичайного садивним матеріалом із закритою кореневою системою – так цьогоріч висаджено 87,5 тис. сіянців дуба із ЗКС. Саме такий метод створення лісових культур дозволяє повністю перейти на механізовані догляди, продовжити терміни висаджування та не залежати від погодних умов, досягати майже стовідсоткової приживлюваності. А ще, як було проаналізовано на семінарі, досягати значної економії у витратах на створення та догляди лісових культур до переведення у вкриту лісом площу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x