Понад 1 млн грн щорічно надходитиме до сільських рад області завдяки земельним торгам

Понад 1 млн грн щорічно надходитиме до сільських рад області завдяки земельним торгам

У травні сільгоспвиробники під час аукціонів придбали права оренди п’ятьох земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 119,7 га. За результатами торгів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області, до сільських рад надійшло 1 млн 158 тис. грн.

Ділянки, що розташовані в Городищенському й Кам’янському районах, передано в користування терміном на 7 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
Найдорожче продано право оренди земельної ділянки площею 88 га в адмінмежах Вербівської сільської ради Городищенського району. Щорічна плата за неї зросла до 36,2 % від нормативної грошової оцінки землі (НГО) та становить 934 тис. грн. Також 27 % від НГО (96,7 тис. грн.) сплатив інвестор за право користування земельною ділянкою площею 12 га в адмінмежах Лузанівської сільської ради Кам’янського району.

Довідково:
Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ і кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні аукціони».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x