На Смілянщині проходить ІІ етап патріотичної гри «Сокіл»

На Смілянщині проходить ІІ етап патріотичної гри «Сокіл»

На Смілянщині з метою підтримки нашої національності, українства, козацтва проходить II етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Протягом трьох діб учасники семи команд з усієї Черкащини виборюватимуть звання найкращого. Так, на вишкіл у Тернівську Січ прибули команди з Кам’янщини, Катеринопільщини, Тальнівщини, Шполянщини, дві зі Смілянського району та з м. Сміла. Інформують в ОДА.
16 травня на урочисте відкриття змагань завітали заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, голова обласної ради Валентина Коваленко, директор Департаменту освіти і науки ОДА Галина Гаврилюк, голова Смілянської райдержадміністрації Сергій Тимофієв, отаман Смілянського куреня Дмитро Петриченко та ін.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль зі словами вдячності звернувся до педагогів, козаків, усіх організаторів, адже вони сьогодні докладають максимум зусиль, бажання, знання, вміння та свою віру, щоб виховувати молоде покоління.
Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-спортивна патріотична гра «Сокіл» («Джура») проводиться у 3 етапи (районний або міський, обласний та всеукраїнський), кожен з яких розрахований на проведення в 1 рік. Учасники беруть участь в 11 видах змагань, серед яких: «Впоряд» – стройова підготовка; «Народна боротьба «Навхрест» – українська народна боротьба-гра на «дужання»; стрільба (з пневматичної гвинтівки); «Рятівник» – надання першої долікарської допомоги; змагання з теоретичних знань та ін. Команда складається з 8 осіб, поміж яких має бути не менше 2 дівчат.

Настоятель Храму Івана Хрестителя Української Автокефальної православної церкви отець Михайло Шевчук благословив учасників на успіх.
По завершенню урочистої частини джури отримали відповідні настанови та рушили на змагання. Тим часом в Тернівській школі гостям представили новий історико-етнографічний музей козацтва, створений з метою систематизації та популяризації пам’яток козацької епохи, у стінах якого відтворили життя і побут наших предків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x