Черкаські рятувальники організували «екстрим-день» для журналістів (ВІДЕО)

5 червня рятувальники запросили на гостини до свого підрозділу журналістів. Бонусом до запрошення усі представники мас-медіа отримали екстрим-день.

Хоча усе розпочиналося без поспіху і не віщувало екстремальної програми. Психологам завдяки спеціальним програмам вдалось зняти тривожне очікування і згуртувати між собою навіть представників конкуруючих засобів масової інформації.

Створивши дружню, невимушену атмосферу серед двох основних груп учасників, психологи запросили своїх гостей до інших локацій, де журналістів розважали вже фахівці інших структурних підрозділів Управління.

Черкаські рятувальники організували «екстрим-день» для журналістів (ВІДЕО)

Медики провели майстер-клас по наданню першої медичної допомоги та проведення реанімаційних заходів. Сапери, роздавши до рук журналістів муляжі снарядів, мін та гранат вчили розрізняти вибухонебезпечні предмети та навчали правилам поводження у випадку контакту з підозрілими речами. Традиційною популярністю користувався бронежилет та метало детектор з якими хотіли сфотографуватися і хлопці і молодиці.

Неочікувану популярність отримали фахівці групи аварійно-рятувальних робіт. Влаштувавши «атракціони» з надувною подушкою та «руками-ножицями», за допомогою спеціального пневматичного інструменту зібрали коло себе цілу юрбу з бажаючих щось «розтиснути, порізати, підняти та перекусити»

Зацікавленість журналістів, після спілкування із фахівцями різних структурних підрозділів підтримали фахівці групи реагування, які запросили переглянути показові виступи спортсменів на полосі «Firefighter Combat Challenge». Найбільше враження на присутніх справив виступ рятувальниць, які впевнено подолали усі перешкоди та швидко виконали усі вправи. Виступ жінок остаточно розвіяв будь-які сумніви, вражених азартним та яскравим виступом рятувальників журналістів. Тому почувши запрошення спробувати власні сили на спортивній полосі, журналісти швидко організувались у дві команди.

Черкаські рятувальники організували «екстрим-день» для журналістів (ВІДЕО)

Звичайно, програма спортивної полоси була змінена, і з неї були виключені найбільш важкі елементи, які передбачені оригінальною програмою «Firefighter Combat Challenge». Журналісти не піднімалися на четвертий поверх із скаткою рукавів, не перетягували 80 кілограмового потерпілого на відстань, та й із спорядження учасника було вилучено, зазвичай обов‘язковий 16 кілограмовий апарат із запасом повітря.

Але навіть ті елементи, які були запропоновані, дозволили створити цікаву та захоплюючу атмосферу, наближену до реальної фізичної підготовки рятувальника.

Журналісти із неймовірним завзяттям та емоційністю виконували 4 вправи, «Одягання бойового одягу та спорядження», подолання «Силового тренажеру «Кайзер», де ударами кувалди необхідно було перемістити «балку» вагою 70 кг на відстань одного метра. Прокладали робочу рукавну лінію і відкривши ворота, збивали струменем води з пожежного ствола мішені. На фінішній прямій замість манекену, журналістів чекало автомобільне колесо, яке треба було кілька разів перекинути.

– Неймовірно важко та цікаво. – Це було непросто. – Дуже важко. – Виснажливо. – Складно. Такі, та інші схожі слова довелось почути рятувальникам на фініші.

Натомість, журналісти були б не варті свого високого професійного звання, якби навіть під час спортивних змагань не шукали натхнення та інформаційного приводу на кожному кроці.

Не стримуючи емоцій, вони поспішали поділитися враженнями, посмакувати емоції інших, відчути присмак перемоги над власними побоюваннями, проговорити свої внутрішні страхи, надихнутися від емоційного фону, який створювали усі без виключення учасники заходу.

Не приховували свого позитивного враження від виступів представників мас-медіа і рятувальники.

Відчуваючи відповідальність за гостей, намагаючись бути максимально гостинними та привітними, вони постійно намагалися надати пораду, непомітно допомогти подолати ту чи іншу вправу на етапах полоси з перешкодами, постійно контролювали питання безпеки.

Черкаські рятувальники організували «екстрим-день» для журналістів (ВІДЕО)

На завершення заходу, всіх представників засобів масової інформації, які у своєму завзятті буквально залили потом та емоціями увесь тренувальний майданчик підрозділу було справедливо заохочено грамотами та подяками від Управління ДСНС.

Захід безумовно став пам‘ятним.

І не лише тому, що напередодні власного професійного свята журналісти змогли завести нових друзів та краще зрозуміти суть іншої професії. Безумовно, сьогодні і журналісти і рятувальники стали ближче один до одного ще й тому, що робили спільну справу. І сьогодні у всіх була одна мета, – якісно робити свою роботу, підтримувати один одного, намагатися захистити та допомогти.

Саме тому, на пам‘ятній світлині не було окремих груп, і журналісти і рятувальники виглядали, як один великий, дружній колектив, – колектив однодумців. Людей, які підтримують один одного.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x