Чому нігті жовтіють?

Чому нігті жовтіють?

Красиві й доглянуті нігті хоче мати кожен, але ніякі лаки і професійний манікюр не допоможе, якщо нігті нездорові. Здорові нігті мають ніжно-ліловий колір, вони гладкі на дотик, не шаруються і не ламаються без причини. Іноді нігті мають жовтуватий колір. Із такою проблемою може зіткнутися кожен, отже, що може бути причиною такого явища і як з цим боротися – читайте далі.

Найчастіше нігті починають жовтіти через використання кольорових лаків для нігтів без використання спеціальної бази. Ще одна поширена причина – використання побутової хімії без рукавичок.
Також пожовклі нігті можуть сигналізувати про нестачу вітамінів – тоді псується не тільки колір нігтя, але і його структура. Нігті можуть стати нерівними, тонкими, починають ламатися і розшаровуватися.
Окремим пунктом варто виділити куріння. Нікотин здатний забарвити в жовтий колір шкіру пальців і нігті. Не вірите? Тоді порівняйте обидві руки і стан нігтів у курця.

Грибок – ще одна з причин жовтих нігтів. Це серйозне захворювання, яке потрібно лікувати при перших же ознаках. Спочатку нігті жовтіють, а потім починають шаруватися. Далі – гірше. Самостійне лікування такого грибка загрожує невтішними наслідками, звертайтеся до фахівця.
Якщо ви часто перебуваєте на сонці, нігті зазнають впливу ультрафіолетових променів. Тому у багатьох пожовтіння помітне після літа. Доглядаючи за нігтьовою пластиною як належне протягом декількох місяців, колір можна відновити. Але якщо так відбуватиметься щосезону, жовтизна може залишитися назавжди. Тому захоплюватися засмагою не варто. Нині існують спеціальні засоби, що не дають змоги УФ-променям пошкодити нігтьову пластину. Часте відвідування солярію теж може згубно вплинути на колір нігтів і на їхній стан загалом. Дотримуйтесь конкретної періодичності і помірності процедур.

Впоратися із проблемою жовтих нігтів можна за допомогою відбілювальних лаків – їх можна наносити замість безбарвного або використовувати як базу. У складі подібних засобів є перекис водню й екстракт лимона, що можуть повернути нігтям нормальний вигляд і приємний колір.
Якщо ви – прихильник народних рецептів, спробуйте робити маски з лимоном. Застосовувати його можна по-різному. Наприклад, відрізати невеликі часточки і викласти на нігті без покриття. Посилити ефект можна, зробивши з м’якоті лимона кашку (нанести її нігті, а зверху – накрити харчовою плівкою на 10–15 хвилин).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x