Від початку року в області виготовили 3 тисячі жіночих пальт та плащів

Від початку року в області виготовили 3 тисячі жіночих пальт та плащів

За традицією кожної другої неділі червня відзначається професійне свято працівників легкої промисловості. Ця галузь промисловості є найбільш близькою до споживачів, адже завдяки її роботі населення має можливість купувати якісну продукцію місцевого виробництва.
На Черкащині у січні–квітні п.р. на підприємствах текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб середньооблікова кількість штатних працівників становила 2,6 тис.осіб (5,0 % від загальної чисельності працюючих в промисловості області). Повідомляють у ГУ статистики в Черкаській області. Середньомісячна заробітна плата штатного працівника галузі порівняно з січнем–квітнем 2018 р. зросла на 18,6 % і становила 6 190 грн або 64,7 % рівня середнього показника по промисловості.

Підприємствами текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів Черкащини за чотири місяці п.р. вироблено 3,0 тис. пальт та плащів жіночих та дівчачих, 30,9 тис. жакетів та блейзерів (крім трикотажних) жіночих та дівчачих, 15,1 тис. суконь (крім трикотажних) жіночих та дівчачих, 14,7 тис. блузок, сорочок та батників (крім трикотажних) жіночих та дівчачих, 1,7 тис. пар чоловічого та 2,4 тис. пар жіночого взуття, призначеного для носіння на вулиці, з верхом зі шкіри натуральної. За підсумками січня–квітня п.р. цими підприємствами реалізовано продукції на 323,5 млн.грн, що становить 1,3 % промислової продукції Черкаської області.

У розвиток галузі підприємствами з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів з початку року вкладено 21,4 млн грн капітальних інвестицій (3,8 % від обсягу капітальних інвестицій у промисловості) та залучено прямих інвестицій (акціонерного капіталу) 672,0 тис.дол. США (0,2 % від обсягу іноземного капіталу в області). Інвестиції надійшли від іноземних партнерів із Кіпру, Нідерландів та Німеччини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x