Що їсти для регенерації хрящів

Що їсти для регенерації хрящів

Хрящ як тип сполучної тканини слугує середовищем між м’язово-скелетними елементами – кістками, зв’язками і м’язами. Тобто хрящ діє як килимок або подушка, захищаючи кістки в суглобах під час руху. Він має властивість відновлюватися відповідно до того, яку їжу ми їмо.

З різних причин ми можемо втрачати хрящову тканину. В основному цей процес провокує наш стиль життя, а також харчування, бідне на амінокислоти. Саме вони допомагають засвоювати кальцій і виробляти колаген для відновлення пошкоджених тканин. Звідси – потреба у здоровому збалансованому харчуванні, що містить натуральні регенеративні поживні речовини для хряща і кісток. Вживання певних продуктів харчування активізує відновлення сполучної тканини.
Артрит вражає хрящі щиколотки, коліна, зап’ястя, лікті і плечі, викликаючи болі й ускладнюючи рух. Часто такі проблеми виникають у людей після 40 років.
Звернути увагу рекомендують на продукти, багаті на лізин – незамінну амінокислоту, яку організм не в змозі виробляти самостійно. Червоне м’ясо, птиця і свинина, яйця, риба (тріска, сардини, лосось і окунь), йогурт і сири містять багато лізину. Він є і в більшості фруктів та овочів (манго, абрикос, груші, яблука, інжир та гранат), а також у горосі й паростках квасолі. Ці продукти «ремонтують» хрящовий екстракт, пошкоджений остеоартритом, знижують рівні запальної хімічної речовини, пов’язаної з надвиробництвом певного ферменту. Цей фермент потрібен для заміщення хрящової тканини, але коли його надто багато, хрящ зношується.
Насіння льону, кунжут, кедрові горіхи і мигдаль багаті на омега-3 жирні кислоти, вітамін Е, і марганець. Омега-3 зменшує запалення, вітамін Е є антиоксидантом, що захищає організм від ушкоджень. Марганець допомагає глюкозаміну працювати швидше й ефективніше, що сприяє відновленню роботи суглоба.
Желатин – чудовий натуральний засіб для регенерації хряща колінного суглоба, стегна й інших суглобів. Доведено, що желатин може допомогти при відновленні сполучної тканини, адже має аналогічну структуру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x