Черкаські спеціалісти про ситуацію з аварією на Росі

Черкаські спеціалісти про ситуацію з аварією на Росі

Начальник управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков у Фейсбуці дав пояснення з приводу ситуації, що сталася на річці Рось.

«Друзі, коротко щодо ситуації, що склалася на річці Рось.

Що зараз відомо? Так, дійсно є факт потрапляння хімічних речовин до води внаслідок аварії автомобіля в селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області.

Але інформація про попадання у воду саме препарату \”Нурал В\” не є 100-відсотковою. Та інформація, яку я маю, трохи інша і в ній не йдеться про \”Нурал В\”, а є група продуктів, які за класифікацією належать до 3-го класу токсичності (помірно небезпечні) загальним об\’ємом попадання близько 750 літрів.

За інформацією колег, на місці аварії виявлено перевищення азоту амонійного в 4 рази, перевищення нітритів – незначне, зменшення кисню від норми – 4 мг/дм. куб.

З урахуванням відстані річкою Рось від с. Збаржівка до Корсуня-Шевченківського ймовірність того, що надходження речовин у тій кількості, що можуть спричинити техногенну катастрофу, мала.

Для того, щоб визначити наявність забруднювальних речовин у річці Рось, 10 червня ми відберемо проби в межах та поблизу Корсуня-Шевченківського. Також для визначення конкретної діючої речовини ми звернулись до спеціалізованого підприємства \”Укравіт\”, де нам погодились допомогти у визначенні конкретних речовин і кількість вмісту їх у воді.

Більше подробиць зможу повідомити після наради у Корсуні, що відбудеться 10 червня о 9.00. Всі чекаємо також попередніх результатів проб МОЗ у Білій Церкві, так як вони акредитовані на хімікати».

Нагадаємо, що вчора у селі Збаржівка Погребищенського району, що на Вінниччині, під час ДТП автомобіль з інсектицидами перевернувся у притоку річки Рось, що протікає декількома областями, зокрема Київською та Черкаською.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x