Черкащанин підкорює світ космічною музикою

Черкащанин підкорює світ космічною музикою

Досьє. Справжнє ім’я: Антон Стрілець
Вік: 29
Сімейний стан: двічі розлучений
Кумири: Noize MC, Anacondaz, TheOffspring, DeanMartin, DavideSwarup.
Улюблена страва: Італійська кухня
Книга: СтівенЧбоскі «Добре бути тихонею», БрайанЛі О’Меллі «Скотт Пілігрим»
Фільм: Скотт Пілігрим, «Противсіх», «Сам удома» 1,2 серії
Фобія: Аерофобія
Мрія: Створювати музику, яка буде подобатися усьому світу

– Розкажи про себе: хто ти, чим займаєшся?
– Я займаюся музикою професійно вже 14 років. Зараз граю на рідкісному в світі інструменті HandPan (Ханг). Також займаюся звукотерапією і хочу допомогти людству за допомогою музики, вібрацій і звуку.

Черкащанин підкорює світ космічною музикою

– Як музика прийшла у твоє життя? Як давно це з тобою сталося?
– Я з 8 років почав слухати каліфорнійський панк рок, а саме: гурт TheOffspring, тоді захотів теж стати таким крутим чуваком. У 14 років я записався в музичну школу у клас ударних інструментів і хобі переросло в життя. Потім вчився у Черкаському музичному училищі на барабанщика. Успішно виступав по всій Україні з різними гуртами майже на всіх музичних фестивалях. Але потім до мене прийшов магічний інструмент Ханг. Після цього я поступово змінив свою музику, погляди і життя. Також я проводжу медитації з Тібетськими Співаючими Чашами».

– В якому стилі працюєш?
– Починав я із дез-дум-блек метала і через 14 років прийшов до релакс музики і тепер організовуюрелакс-концерти. Водночас, дуже люблю експериментувати, грати з різними музикантами.

– Що таке Ханг? Як ти відкрив для себе цей інструмент?
– Цей інструмент придумали лише у 2001 році, він дуже молодий. Хоча його звук і зовнішній вигляд такий, нібито це старовинний інструмент. Це не просто музичний інструмент, а щось чарівне.
Найцікавіше, що Ханг наживо я вперше почув у Черкасах, в рідному музичному училищі. Виступав музикант із Мілана, Девід Сваруп. І тоді я закохався у цей звук. До речі, мій перший концерт був не в Україні, а саме в Мілані.

– Як навчитися грати? У чому особливість?
– Коли я взяв Ханг в руки, у мене вже був величезний музичний досвід. Я дивився на Ютубі, як грають вже відомі музиканти і повторював за ними. Досвід барабанщика мені дуже допоміг. Ханг – не просто музичний, коли на ньому граєш, звучить твоя душа. Дуже важливо тримати з ним контакт. Я свій інструмент не даю іншим людям, тому що там моя енергетика.

Черкащанин підкорює світ космічною музикою

– Ти єдиний граєш на Хангу в Черкасах?
– Так. Але водночас я відкрив школу Хангу Magic Music School. Нас підтримали хлопці з Києва, вони надали інструмент. Тому є можливість у будь-якої людини спробувати себе. Вже є одна учениця, яка досить добре грає. Я намагаюся допомагати, бо вона цим горить. Але інструмент підходить не всім. Я раніше взагалі не брав нікого в учні. Оскільки часто люди хотіли просто погратися. А мені не хочеться просто так витрачати свій час і знання.
Найголовніше, аби було бажання. Поки я ще вірю в наше місто і живу тут – допоможу кожному освоїти гру.

– Де купити Ханг? Скільки коштує?
– Інструмент купити непросто. Його потрібно замовити у майстра і чекати близько року. Вартість Ханга 1200 – 9000 доларів. Якщо не хочете чекати – можете звернутися по допомогу у нашу школу.

– Як люди реагують на тебе?
– Зазвичай, я привертаю увагу. Більшість бачить інструмент вперше, тому виникає купа запитань. За 4 роки гри я чую одні і ті ж питання мільйон разів і постійно розповідаю одні і ті ж історії.

– Чи є попит на таку музику? Для кого вона?
– В основному моя аудиторія – це люди духовні. Я часто проводжу йогу з Хангом і чайні церемонії. Але в Черкасах мало виступаю. У великих містах і в інших країнах людям це більш цікаво. Я намагаюся якось розвивати Черкаси духовно і культурно, тому заразнавчаю людей і показую їм Ханг. Вірю, що колись і нашому місту буде цікаво щось не стандартне.

Черкащанин підкорює світ космічною музикою

– Як часто запрошують дати концерт?
– Запрошують часто, але я часто відмовляюся. Якщо це благодійний захід погоджуюсь завжди. Здебільшого, виступаю по Україні та закордоном. У Черкасах намагаюся давати один концерт на рік. Загалом, у мене було два сольних тури по Україні, 2 концерти в Мілані, 3 концерти в Кракові і близько 150 виступів в Туреччині.

– З ким ти співпрацюєш?
– Я працюю чи працював із багатьма музикантами: Діля, Рожаниця, Атмосфера, Міразвон, Podzem, Morast, ще є купа дуетних мелодій з такими інструментами як: гітара, бандура, діджеріду, дудук, бансурі, сопілка тощо.

– Ти імпровізуєш, чи записуєш мелодію заздалегідь?
– У мене є готові треки, але в концерті у мене 50% імпровізації. У мене цьогоріч вийшов альбом на улюбленому лейблі MoonRecords. Я зазвичай беру за основу треки на концерт і потім їх обігрую. Дуже залежить від атмосфери в залі, від енергетики людей, від мене, що я робив до концерту що їв. Це все впливає на мій виступ. Буває що взагалі немає настрою і граю чисто завчені треки з альбому. А коли все благополучно складається, то можу і 2 години імпровізувати.

– Хто тебе надихає?
– Я завжди думав, що ніхто. Але нещодавно написав мелодію після спілкування з однією людиною. Я надихнувся, як ніколи. Мій емоційний стан – це найголовніше, а на нього багато хто і що впливає.

– Над яким проектом зараз працюєш?
– Зараз у мене спільний проект із Дмитром Іванюшевим – HangZem. Я це називаю шаманський панк. Ми поєднуємо релакс звучання Ханга із електронною музикою. Робимо це чесно і щиро.

– Твоя найбільша перемога?
– Напевно, те що я зміг звільнитися звідусюди і цілком віддатися музиці. Я довго до цього йшов і нібито прийшов. А ще мій перший концерт в Мілані. Це було для мене дуже важливо. Я думаю, той концерт дуже вплинув на моє майбутнє і на впевненість у собі. Взагалі у мене багато було перемог у житті. Звичайно, в мої роки Мессі вже був світовою зіркою, Курд Кобейн взагалі не дожив до 29. А мене поки що не знає весь світ. Але це тимчасово.

– Що хочеш досягти у музиці і в житті?
– У мене досить банальна мета. Я хочу щасливу сім’ю. Гадаю, тут немає значення кількість дітей чи собак. Щодо музики досить великі плани: хочу світові тури, співпрацювати із найвідомішими музикантами, щоб моя музика залишилася в історії і її слухали б іще багато років. А також хочеться за допомогою музики зробити життя людей щасливішим і здоровішим.

Розпитувала про музику Вікторія Пожар

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x