Держпродспоживслужба здійснює невідкладні заходи у зв’язку із забрудненням пестицидами річки Рось

Держпродспоживслужба здійснює невідкладні заходи у зв’язку із забрудненням пестицидами річки Рось

Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області інформує що, внаслідок ДТП у с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області, 9 червня у воду р. Рось потрапило близько однієї тонни пестицидів. Річка Рось є джерелом централізованого водопостачання міст Умань та Корсунь-Шевченківський, протікає через населені пункти Корсунь-Шевченківського, Канівського та Черкаського районів.

Із метою недопущення ускладнень санітарно-епідемічної ситуації в області, попередження виникнення отруєнь серед населення та негативного впливу на умови життєдіяльності людей, Головне управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області вживає оперативні заходи стосовно забезпечення посиленого державного санітарно-епідеміологічного нагляду за дотриманням вимог санітарного законодавства щодо питного водопостачання зазначених населених пунктів, з проведенням лабораторно-інструментальних досліджень води р. Рось, питної води:

– на адресу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування міст Умань, Корсунь-Шевченківський, населених пунктів Корсунь-Шевченківського, Канівського, Черкаського районів, розташованих в зоні можливого негативного впливу ситуації, керівникам комунальних підприємств «Уманьводоканал» та «Водоканал» м. Корсунь-Шевченківський направлені пропозиції про недопущення використання забрудненої води з р. Рось для питних, господарсько-побутових потреб населення, купання, рибальства тощо;

– заплановано посилений виробничий лабораторний контроль якості річкової води у місці водозабору та питної води на етапах водопідготовки і у водопровідній мережі;

– ініційували проведення засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської облдержадміністрації з означеного питання, підготовлено відповідні пропозиції до його рішення.

Фахівці служби рекомендують наразі, до завершення ситуації, пов’язаної із забрудненням пестицидами р. Рось, утриматися від проведення відпочинку на узбережжі р. Рось та не використовувати річкову воду для господарсько-побутових потреб, напування худоби, поливання городніх культур, рибальства тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x