Юні кермувальники радіокерованих автомоделей змагалися у Черкасах

Юні кермувальники радіокерованих автомоделей змагалися у Черкасах

25 юних кермувальників із Черкащини, а також Києва та Миколаєва, зібралися у Черкасах. Тут на парковці ТЦ «Любава» 7 та 8 червня відбулися обласні змагання учнівської молоді з автомодельного спорту (радіокеровані моделі). Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

«Такі змагання проводимо щорічно. Хочемо подякувати торговельному центру за надання майданчика для проведення заходу, оскільки тут асфальтне покриття ідеально підходить для автомодельного спорту. У цих змаганнях беруть участь спортсмени від 9 років і старші. Черкащину представляють 5 команд: Христинівська станція юних техніків, станція юних техніків в Умані, Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської облради, автошкола і комунальний позашкільний заклад Черкас «Міська станція юних техніків». Наша область входить до п’ятірки кращих за досягненнями у Всеукраїнських масових заходах. Маємо сильних спортсменів у автомодельному спорті, які часто привозять додому призові місця», − розповів директор КЗ Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської облради Павло Торба.

Однією з таких є чемпіонка Черкаської області й чемпіонка України з автомодельного спорту Марія Полосухіна, яка також бере участь у нинішніх змаганнях. Зі своїх 14 років життя дівчина вже 8 років займається автомодельним спортом. Говорить, що відвідує гурток Черкаської міської станції юних техніків 2−3 рази на тиждень, ще декілька тренувань на тиждень проводить самостійно.

«Щоб перемагати – потрібно займатися цим, часто ходити на тренування, не пропускати заняття. Головне, щоб тобі це подобалося», − ділиться секретом успіху юна чемпіонка.

Президент національної української федерації автомобільного спорту Віктор Качур привіз із Києва до Черкас двох дітей, які представляють Київський палац дітей та юнацтва.

«Приїхали до Черкас, щоб діти не застоювалися, тому що у нас між змаганнями виходить 2 місяці проміжок, і потрібно накатувати майстерність. На тренуваннях це робити можна, але не ті умови: немає нервової напруги, адреналіну, а тут більш цікаво. Також тут дуже сильні команди з Черкас та Миколаєва. Є з ким поганятися. Ми у вашому місті вже не вперше, але цього разу були приємно вражені тим, що у центрі міста гарно відремонтували дороги», − розповів Віктор Качур.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x