Рослинне молоко: переваги і користь

Рослинне молоко: переваги і користь

Ще кілька років тому всі вважали, що нежирне коров’яче молоко надзвичайно корисне, але сучасні дослідження доводять зворотне. В організмі дорослої людини воно може провокувати запальні процеси, а, отже, треба шукати альтернативний продукт. Ним стало рослинне молоко. Щоб зробити правильний вибір, звернімо увагу на основні властивості найпопулярніших видів рослинного молока.

Соєве молоко. Це найбільш поширене рослинне молоко. Воно не випадково завоювало таку популярність, адже нейтральний смак соєвого молока дає змогу використовувати його для приготування улюблених страв (наприклад, картопляного пюре). Цей вид молока отримують шляхом замочування попередньо подрібнених бобів сої. Воно багате на рослинний білок.
Рисове молоко. Воно відрізняється доволі високою калорійністю, але чудово підійде для приготування ніжних пудингів і повітряних суфле. Молоко має солодкуватий присмак, тому в десерти з рисовим молоком додавайте менше цукру. Це дасть змогу збалансувати калорійність самої страви. Якщо говорити про корисні властивості рисового молока, то воно багате на вітаміни А і В12, що особливо важливо для вегетаріанців.
Мигдальне молоко. Це молоко доволі просто приготувати самостійно. Так ви будете впевнені в тому, що воно повністю натуральне. Якщо віддаєте перевагу купленому, обов\’язково звертайте увагу на те, щоб у його складі не було цукру. Приємний вершковий смак, а також невисока калорійність мигдального молока робить його ідеальною основою для смузі.
Вівсяне молоко. Його теж не так складно приготувати вдома. Вівсяне молоко містить цілий комплекс вітамінів групи В і багато мінералів. Замінивши звичайне коров’яче молоко вівсяним, уже через декілька тижнів помітите, якою гладенькою стала шкіра.
Кокосове молоко. Часто плутають кокосову воду і кокосове молоко. Останнє отримують, змішуючи подрібнену кокосову м’якоть і воду. Головною перевагою кокосового молока є його низька калорійність, а також високий вміст вітаміну В12.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x