У Золотоноші відбувся VI всеукраїнський шаховий Меморіал пам’яті І.Болеславського

У Золотоноші відбувся VI всеукраїнський шаховий Меморіал пам’яті І.Болеславського

П’ятиденні змагання знову зібрали понад 100 любителів древньої гри з 15 регіонів України, що стало черговим досягненням організаторів. 9 червня видатному шахісту, вихованцю українських шахів, триразовом учемпіону України (1938, 1939, 1940), чемпіону всесвітньої шахової Олімпіади (1952), багаторічному тренеру олімпійської команди, претенденту на світову першістьу 1950-хрр., міжнародному гросмейстеру, шаховому теоретику та літератору Ісааку Єфремовичу Болеславському, який народився в Золотоноші виповнилось би 100 років. Шахова спільнота Черкащини вшановує знаменитого земляка, проводячи змагання на честь нього. Про це інформує сайт «Черкаський спорт».

Із 2014 року таких турнірів стало ще більше. За сприяння Золотоніської міської влади, яка підтримала ініціативу голови міськрайонної шахової федерації Віктора Грінька, який залишається головним ідейним натхненником, організатором та спонсором й понині, почали проводитись змагання всеукраїнського рівня.

Цьогорічні п’ятиденні змагання знову зібрали понад 100 любителів древньої гри з 15 регіонів України, що стало черговим досягненням організаторів. 1 місце в основному турніру серед 66 учасників виборов кандидат в майстри спорту Микола Коломієць (м. Шостка, Сумська обл.), на 2 місці за додатковими показниками – минулорічний переможець Ігор Жук (м.Умань, Черкаська обл.), 3 місце зайняв Геннадій Ходотов (м.Олександрія, Кіровоградська обл.), який за додатковими показниками обійшов відомого дитячого тренера Олександра Рибченка (м.Київ) та чотирнадцятилітнього Євгенія Єщенка (м.Черкаси).

У турнірі, в якому змагались 38 юних шахістів призові місця розділили першорозрядники Антон Попко (м.Київ), Анна Калашник (м.Черкаси) та Ростислав Юрик (м.Кам\’янка, Черкаська обл.).

Турнір з блискавичних шахів зібрав 57 учасників. Переможцем став кандидат в майстри спорту Віктор Романчук (с.Руська Поляна, Черкаська обл.), який обійшов Олександра Рибченка (м.Київ) та Андрія Чопорова (м.Золотоноша, Черкаська обл.).
Слід відмітити чітку роботу головного судді Олега Городиського із Кам’янки, який єдиний на Черкащині має звання міжнародного арбітра з шахів і є незмінним координатором Меморіалу. Саме завдяки йому турніри, які проводилися за швейцарською системою, пройшли успішно, а їх хід та результати оперативно висвітлювались в мережі Інтернет.
Вчетверте в рамках грандіозних золотоніських змагань відбувся Всеукраїнський турнір з розв’язування шахових композицій. Змагання виграв міжнародний майстер Василь Крижанівський (с.Червона Слобода, Черкаська обл.). Друге місце в талановитого тринадцятирічного кандидата в майстри спорту Романа Пирога (м.Київ). Третім фінішував першорозрядник Володимир Ластівка (м.Черкаси). Хороші результати показали дев’ятирічний Максим Пустовіт з Черкас та чотирнадцятилітній Ростислав Юрик з Кам’янки.

Для учасників була передбачена широка програма, яка давала їм можливість проявити себе у різноманітних видах шахових змагань. Було встановлено велику кількість винагород для кращих в багатьох номінаціях. Зокрема серед жінок 1 місце завоювала Вікторія Швець (м. Хмельницький), друге – Олена Пензіна (м. Дніпро), а третє – десятирічна Поліна Безсонна (м. Черкаси). Кращими серед ветеранів були кандидати в майстри спорту Моісей Хазанкін (с. Вишневе, Одеська обл.), Валерій Кукушкін (м. Полтава) та Володимир Бондар (м.Горішні Плавні, Полтавська обл.). Серед золотоніських шахістів, крім Андрія Чопорова, відзначились Ростислав Гончаренко, Віктор Грінько, Ярослав Грінько та Микола Гуков.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x