Шевченківські свята розпочалися з покладання квітів

Шевченківські свята розпочалися з покладання квітів

Сьогодні, 19 травня 2014 року, розпочалися заходи Міжнародного Шевченківського свята «В сім’ї вольній, новій» та Всеукраїнського Шевченківського форуму «Свою Україну любіть». Програма вшанування славного сина українського народу запланована поденно і завершиться 22 травня заходами на Тарасовій горі в Каневі. Про це «Новій Добі» повідомили в обласній раді.

Черкащину у ці дні відвідають відомі шевченкознавці, громадські діячі нашої держави і зарубіжжя. Буде проведено засідання наукової академії «Тарас Шевченко в національному та світовому вимірах», круглі столи на тему «Етнопсихологічні джерела й автобіографічні та біографічні аспекти творчості Тараса Шевченка» та «Національні та історіософські концепти Тараса Шевченка», продемонстровано художньо-документальний фільм «Експедиція» та інше.

Керівники області – голова обласної ради Валентина Коваленко та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, їхні заступники, депутати обласної ради, в. о. міського голови м. Черкаси Віктор Білоусов разом з почесними гостями зранку цього дня поклали квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченка, презентувавши таким чином пошанування Кобзареві та відкриття Шевченківських свят.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x