16 способів заснути у спеку

16 способів заснути у спеку

1. Грілку − у ліжко. Заповніть грілку крижаною водою і помістіть її в «точки охолодження» тіла: коліна, щиколотки, зап’ястя, шию, пах і лікті.
2. Освіжайте обличчя водою. Наповніть порожню пляшечку з-під парфумів охолодженою водою і тримайте її біля ліжка. Для охолодження бризніть спрей на лице, задню частину шиї і під коліно.
3. Використовуйте бавовну. Користуйтесь бавовняними піжамами та тонкою бавовняною постільною білизною – цей матеріал найбільше «дихає».
4. Не вживайте забагато білка. Переконайтеся, що ви не споживаєте занадто багато білка. Він нагріває тіло, підвищуючи швидкість метаболізму.
5. Їжте гостру їжу. Смакуйте гострою їжею, але принаймні за три години до сну. Це змусить вас спітніти, піт охолодить тіло.
6. Спорт − зранку. Займайтеся спортом зранку, а не ввечері, щоб перед сном тіло було не надто гарячим.
7. Ввечері приймайте теплий душ. У такий спосіб знизите температуру тіла. Але не мийтесь у холодній воді, бо організм реагує на раптові зміни температури, зберігаючи тепло.
8. Зачиняйте вікна. Всупереч поширеній думці, експерт радить зачиняти вікна і занавіски вдень. Так у домі буде прохолодніше.
9. Жодних девайсів. Вимкніть усі електричні пристрої у спальні, оскільки вони виділяють тепло. Якщо можливо, вимкніть і розетки.
10. Тримайте ноги в холоді. Тримайте ноги в холоді – або без ковдри, або на пакеті льоду.
11. Лід і вентилятор. Покладіть повну каструлю з льодом перед вентилятором, щоб охолодити повітря у кімнаті.
12. Пийте воду. Але не забагато. Регулярно пийте воду впродовж дня, але не вживайте багато на ніч. Близько 300 мл перед сном достатньо, щоб зберегти водний баланс.
13. Одна людина − одне ліжко. Намагайтеся спати зі своєю половинкою в окремих ліжках. Адже два тіла − це вдвічі більше тепла.
14. Спіть унизу. Тепле повітря підіймається вгору, тож намагайтесь спати якнайнижче. Якщо у вас, скажімо, двоповерховий будинок, спробуйте спати на першому поверсі.
15. Перед сном − у холодну воду. Прополощіть зап’ястя і ноги холодною водою перед тим, як лягти в ліжко.
16. І знову − у холодильник! Покладіть вологу фланель у холодильник приблизно за годину до сну. І покладіть її на лоб, коли засинаєте.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x