Найбільше в регіоні зросли в ціні фрукти

Найбільше в регіоні зросли в ціні фрукти

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що споживчі ціни по області у травні 2019 р. порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,5 %.

Продукти харчування та безалкогольні напої зросли в ціні на 1,2 %. Найбільше (на 13,8 %) подорожчали фрукти. На 3,2–0,5 % зросли ціни на овочі, свинину, м’ясо птиці, рис, хліб, кисломолочну продукцію, соняшникову олію, безалкогольні напої, рибу та продукти з риби. Водночас на 16,9 % подешевшали яйця, на 1,5–0,3 % – маргарин, макаронні вироби, молоко, сири, сало.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,0 %, у т.ч. на тютюнові вироби – на 1,4 %, алкогольні напої – на 0,6 %. Одяг і взуття подешевшали на 0,9 %, зокрема, взуття – на 1,3 %, одяг – на 0,6 %.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,9 % відбулося за рахунок зниження цін на природний газ на 6,4 %. Разом з тим відбулося підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій на 2,9 % та плати за оренду житла – на 0,5 %.
Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,1 % в основному спричинено подорожчанням палива та мастил на 4,1 %. Водночас автомобілі стали дешевшими на 1,7 %.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x