В Оршанці вшанували пам’ять героїв-прикордонників

В Оршанці вшанували пам’ять героїв-прикордонників

Події, що нині відбуваються на сході нашої держави, не залишаюся байдужими для кожного з нас. Рівно чотири роки минуло від тих трагічних подій, коли прикордонники Черкащини втратили побратимів. Весь особовий склад Головного центру вшанував пам’ять загиблих воїнів-прикордонників хвилиною мовчання. У пам’ять про тих, хто пожертвував життям до пам’ятника прикордонникам всіх поколінь покладено квіти. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

6 та 7 серпня стали трагічними днями в історії Головного центру та Держаної прикордонної служби України не повернулись живими з виконання бойового завдання: майор Сергій Лифар, молодші сержанти Микола Антипов, Сергій Бойко, Олександр Заєць, солдати Віктор Кумановський та Віталій Птіцин. За мужність та героїзм, проявлені під час виконання військового обов’язку, Указом Президента України вони нагороджені орденом «За мужність ІІІ ступеню» (посмертно).

Також персонал прийняв участь у заходах із вшанування пам’яті майора Сергія Лифаря в селі Матусів, Шполянського району, Черкаської області та солдата Віктора Кумановського в селі Хижня, Жашківського району Черкаської області – де поховані військовослужбовці.

Нині залишається не встановленим місце знаходження старшого солдата Дмитра Ушкалова, солдатів: Сергія Мелешка, Олександра Овчарика та Олександра Савченка. Керівництво Державної прикордонної служби України робить все можливе для встановлення місця знаходження наших військовослужбовців та повернення їх до рідних домівок та родин. До пошуку залучено правоохоронні органи, громадські, волонтерські організації та представників духовенства, які всебічно допомагають у пошуку наших військових, зокрема – це група «Патріот», Благодійний фонд «З вірою в себе», волонтерська громадська організація Міжнародної Служби Порятунку (Police Rescue) 911, Черкаська обласна організація Товариство Червоного Хреста України в Черкаській області та інші. Заходи щодо встановлення місця знаходження продовжуються доки всі військовослужбовці не будуть поверненні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x