Смілянські лісівники провели тактичні навчання з ліквідації лісових пожеж

Смілянські лісівники провели тактичні навчання з ліквідації лісових пожеж

З метою відпрацювання різних способів гасіння лісової пожежі, налагодження взаємодії між командами лісової пожежної станції Смілянського лісгоспу та 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини Смілянського УДСНС у Черкаській області провели оперативно-тактичні навчання з гасіння умовної лісової пожежі у 88 кварталі Сунківського лісництва. Про це повідомляють в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Крім теоретичної частини, присвяченої роботі зі спільними документами та картами місцевості, учасники навчань відпрацювали покрокові дії обох служб.

Працівники лісового господарства перевірили свої розрахунки під час боротьби із вогнем за допомогою ранцевих вогнегасників на початковій стадії, застосували інженерну техніку зі спеціальним навісним обладнанням, що здатна швидко робити загороджувальні й опорні мінералізовані смуги.

На навчаннях задіяли пожежний автомобіль АЦ-40, автомобіль Ford Ranger «Лісовий патруль», трактор МТЗ-82 з плугом, ранцеві лісові вогнегасники, автомобіль пожежний АЦ 4-60 та 12 осіб особового складу.

Як показує досвід, ефективна боротьба з лісовими пожежами можлива лише під час активної спільної боротьби із вогнем працівників лісового господарства та пожежної охорони. Саме тому на місці навчань відпрацювали алгоритм спільних дій цих двох служб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x