Організоване угруповання вимагачів викрили на Тальнівщині

Організоване угруповання вимагачів викрили на Тальнівщині

На Черкащині співробітники Служби безпеки України у межах заходів із захисту бізнесу та протидії оргзлочинності припинили діяльність кримінального угруповання, учасники якого спеціалізувались на вимаганні коштів у жителів одного з райцентрів області. Про це повідомляють у пресслужбі Управління СБ України в Черкаській області.

Організоване угруповання вимагачів викрили на Тальнівщині

Оперативники спецслужби встановили, що до складу угруповання входило п`ятеро місцевих жителів. Провокуючи штучні конфліктні ситуації, зловмисники вимагали у громадян, переважно приватних підприємців, «компенсацію» у вигляді грошей та іншого цінного майна. Аби «боржники» були більш зговірливими, вимагачі чинили на них психологічний тиск і застосовували методи фізичного впливу.

Співробітники СБУ задокументували вимагання зловмисниками 50 тисяч гривень неіснуючого боргу від чергового потерпілого. Правоохоронці затримали двох активних учасників групи в одному із закладів громадського харчування в Тальному під час отримання першого траншу у розмірі 20 тисяч гривень.

Організоване угруповання вимагачів викрили на Тальнівщині

У ході слідчих дій за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили гроші, отримані від протиправної діяльності.

Наразі вирішують питання щодо оголошення затриманим про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин справи і притягнення до відповідальності інших учасників злочинного угруповання. Операція з викриття зловмисників проводилась спільно зі Слідчим управлінням Нацполіції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x