На Черкащині затримали чоловіків, які вимагали гроші за боргові зобов\’язання

На Черкащині затримали чоловіків, які вимагали гроші за боргові зобов\’язання

Прокуратура Черкаської області здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, про це повідомляють в прес-службі відомства.

У ході слідства 19.06.2019 працівники Управління Служби безпеки України в Черкаській області та слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області викрили двох чоловіків, які упродовж червня 2019 року, погрожуючи, вимагали гроші в сумі 20 тис. гривень у жителя Тального за неіснуючі боргові зобов’язання.

За результатами проведених слідчих (розшукових) дій у злодіїв вилучили заздалегідь ідентифіковані правоохоронцями гроші, мобільні телефони, ніж та інші речі, що вони використовували для вчинення тяжкого злочину.

Зловмисників затримали в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо на місці вчинення злочину.

Слідчі та прокурори готують повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 189 КК України та клопотання до суду про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі (розшукові) дії та інші процесуальні дії, направлені на встановлення всіх обставин вказаного злочину, та осіб, які можуть бути причетні до його підготовки та вчинення.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 189 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x