У Смілі через антисанітарію призупинили роботу двох закладів харчування

У Смілі через антисанітарію призупинили роботу двох закладів харчування

Призупинення роботи двох закладів громадського харчування, вилучення з обігу понад пів сотні кг продуктів харчування невідомого походження та відсторонення від роботи за несвоєчасне проходження медичного огляду 13 працівників. Такі результати комісійних обстежень закладів фаст-фуду у Смілі, інформує прес-служба Держпродспоживслужби у Черкаській області.

Фахівці Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області взяли участь у 7 таких перевірках. Їх проводили у закладах громадського харчування, де виготовляють та реалізують їжу швидкого приготування (шаурма, пиріжки, хот-доги, чай, кава тощо), з метою профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних з вживанням фаст-фуду.

Як наслідок, за результатами перевірки було виявлено ряд порушень вимог чинного законодавства, а саме:

1. Власники закладів не провели реєстрацію оператора ринку з обігу харчових продуктів;
2. До роботи з харчовими продуктами допускаються особи, в яких відсутні дані щодо проходження періодичного медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання;
3. Відсутня супровідна документація на харчову продукцію, яка використовується даними закладами громадського харчування;
4. Не забезпечено маркування щодо призначення, дати виготовлення та кінцевого терміну реалізації на харчових продуктах, які зберігалися в холодильному та морозильному обладнанні даних закладів;
5. Не проводиться контроль температурного режиму в холодильно-морозильному обладнанні при зберіганні харчових продуктів;
6. Частина кіосків вуличної їжі не обладнана гарячою проточною водою;
7. Працівники здебільшого не забезпечені дезінфекційними засобами;
8. На синтетичні миючі засоби, які персонал вищевказаних закладів громадського харчування використовує в роботі, не надано документи, що підтверджують їх безпечність;
9. Приміщення декількох кіосків утримуються в антисанітарному стані: поверхні виробничого обладнання, що контактують з харчовими продуктами, своєчасно не прибираються та не дезінфікуються; приміщення загромаджені харчовим технологічним обладнанням, устаткуванням, матеріалами та ін.;
10. Фізичними особами-підприємцями не надано відповідні документи щодо здійснення утилізації та/або операцій з видалення харчових та інших відходів.

За результатами проведених комісійних обстежень закладів з приготування страв вуличної їжі в Смілі фізичним особам – підприємцям надано 7 інформаційних листів та рекомендовано:

– 13 працівників закладів тимчасово відсторонити від роботи за несвоєчасне проходження медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання;
– з обігу вилучити понад 52 кг продуктів харчування невідомого походження, без маркування та супровідних документів, які засвідчували б їх якість та походження;
– призупинити роботу 2-ох закладів для проведення санітарного дня.

Держпродспоживслужба проінформувала органи місцевої влади про виявлені порушення з виготовлення та реалізації їжі швидкого приготування у вищевказаних закладах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x