Утамовуємо спрагу: найкращі літні напої

Утамовуємо спрагу: найкращі літні напої

Літня спека стає причиною постійної спраги. Однак головний секрет не в тому, щоб пити якомога більше, а в тому, щоб правильно вибрати рідину для споживання. Цілком ефективною в боротьбі зі спрагою є вода, але є й інші варіанти. Пропонуємо п’ять напоїв, що найкраще втамовують спрагу.

1. Хлібний квас. Натуральний квас без консервантів – корисний напій. Він є джерелом амінокислот, фосфору, магнію, кальцію і вітамінів групи В. Квас допомагає освіжитися і прискорює обмін речовин. Також він містить речовини, що перешкоджають розмноженню мікробів у шлунку.
2. Морс із журавлини. Цей напій відрізняється низькою калорійністю і великою кількістю вітамінів. Він чудово освіжить у спекотну погоду і служить хорошою альтернативою звичайній воді.
3. Зелений чай. Експерти довели, що навіть теплий чай у спекотну погоду позбавляє від надмірної пітливості й забезпечує заряд бадьорості. До того ж він сприяє поліпшенню терморегуляції. Для тих, хто звик пити влітку тільки холодні напої, до чаю слід додати кубики льоду.
4. Кефір. Кисломолочні продукти містять у своєму складі органічні кислоти, які добре втамовують спрагу. До того ж усі вони швидко засвоюються: наприклад, кефір за годину засвоюється майже повністю, а ось молоко – тільки на третину. А біфідокефір, збагачений особливими корисними бактеріями, не тільки врятує від спраги, але й допоможе відновити мікрофлору кишківника.
5. Свіжовичавлений сік. Однієї склянки свіжовичавленого соку вистачає, щоб поповнити запас енергії і вітамінів, а також відновити мінеральний баланс. Крім того, саме вичавлений щойно сік із улюбленого фрукта чи овоча є ефективним антидепресантом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x