Мінімум три доби на Черкащині прогнозують неймовірну спеку

Мінімум три доби на Черкащині прогнозують неймовірну спеку

Фахівці Черкаського обласного гідрометцентру зазначають, що причиною нового періоду спекотної погоди стане великий антициклон, що блокує проходження циклонів і атмосферних фронтів, які несуть опади і прохолоду.
Тож у результаті в найближчі три доби очікується до + 35° і малохмарно. Коротка ніч не принесе особливої прохолоди, температура не опуститься нижче +15..+ 20°. Значення середньої добової температури повітря перевищуватиме кліматичну норму на 6-7°. У вихідні спостерігатиметься найбільш спекотна погода, можна очікувати перекриття попередніх температурних рекордів.

Завтра, 21 червня – літнє сонцестояння. Точний час події – 18 год. 55 хв за Київським часом. Саме тоді cонце підніметься на найвищу точку – вже з 22 червня день буде поступово зменшуватися. День сонцестояння ще називають сонцеворотом. Саме завтра найдовший день – тривалість найдовшого дня становить 17 годин і 33 хвилини.

Пожежна небезпека на Черкащині досягла надзвичайного рівня, тому заборонено розпалювати багаття в лісах, паркових зонах, на луках та полях.

Бережіться від теплового та сонячного ударів! Обмежте перебування на відкритому повітрі від 10 до 16 годин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x