Яка буде погода на вихідних по області

Яка буде погода на вихідних по області

Такого розжареного червня на Черкащині ще не було. Середньодобова температура аномально висока, більше 10 днів перебуваємо в «обіймах» +30º, дощу немає. А температура води в Дніпрі уже вранці як «молоко», +27º. Причиною цього спекотного періоду – великий антициклон, який блокує проходження циклонів і атмосферних фронтів, які несуть опади і прохолоду.

Яка буде погода цього вікенда, розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. За його словами синоптична ситуація на Черкащині у найближчі три доби суттєво не зміниться. Атмосферні фронти в окремі періоди наближуватимуться до області, проте вони малоактивні, тому дощів не очікуємо і продовжимо знемагати від спеки, яку формує жарке та сухе повітря що надходить з нижнього Поволжя.

Найкоротші ночі дуже теплі – 16-21º тепла, а найдовші дні спекотні +30-34º.

Нагадуємо, на Черкащині оголошена надзвичайна, (5 класу) пожежна небезпека охопила всю область, тому зростає ймовірність лісових пожеж. Все чекає рятівного дощу та послаблення спеки, на які розраховуємо лише в кінці червня, кажуть синоптики.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x