Шовковиця: користь та шкода

Шовковиця: користь та шкода

Шовковиця росте в городі у кожного третього, та далеко не всі знають, наскільки вона корисна. Як чорна, так і біла шовковиці багаті на вітаміни, мінерали й різні поживні елементи. На які саме, радить кореспондент «Нової Доби».

Корисні властивості тутової ягоди

Аналізуючи вітамінний склад шовковиці, розуміємо, що це один із найсильніших природних засобів, що має здатність підвищувати імунітет. Сік шовковиці володіє протизапальними властивостями, його можна використовувати і для профілактики, і для лікування інфекційних та вірусних захворювань. Ягода володіє сечогінним і послаблювальним ефектами. Це важливо для людей, які мають розлади шлунково-кишкового тракту й нирок.
Для схуднення та виведення шлаків з організму шовковиця ефективніша, ніж будь-які розрекламовані засоби (та ще й не має побічних ефектів). Допоможе вона й тим, хто страждає від захворювань центральної нервової системи. Її можна вживати як ліки від стресів, нервових розладів, депресій.
З’їдати на ніч жменю шовковиці рекомендують тим, хто потерпає від безсоння. При розумовій та фізичній утомі шовковиця теж ефективна. Для тих, хто звик підраховувати калорії, теж добрі новини: в 100 г шовковиці лише 50 кілокалорій.

Не лише ягоди, але й листя, кору та коріння шовковиці можна використовувати для боротьби з різними захворюваннями.
Чорна шовковиця «спеціалізується» на лікуванні шлунка. Користь її залежить від ступеня дозрівання:
• недостиглі ягоди допоможуть зняти напад печії;
• спілі плоди ефективні при отруєннях;
• переспілі ягоди діють на організм як послаблюючий та сечогінний засіб.
Біла шовковиця — це потужний протизапальний засіб, допомагає подолати застуду. Особливо помітна користь соку зі свіжих ягід шовковиці. Достатньо випивати по 100 мл соку кожні три години, щоб протягом дня збити високу температуру й зупинити запальний процес.

Кому нашкодить шовковиця
Незважаючи на те, що шовковиця може допомогти при гіпертонії й діабеті, захоплюватись поїданням ягід людям, котрі страждають від цих захворювань, не слід. У розумних кількостях плоди будуть ліками, а у великих — нашкодять, особливо при діабеті.
Не можна їсти шовковицю й тим, хто страждає від алергії, оскільки це сильний алерген.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x