Шовковиця: користь та шкода

Дата: 22-06-2019, 10:11

Шовковиця: користь та шкода
Шовковиця росте в кожному третьому дворі, та далеко не всі знають про її користь. Як чорна, так і біла шовковиця багаті на вітаміни та корисні елементи, на які саме – читайте в нашому матеріалі.
Аналізуючи вітамінний склад шовковиці, розуміємо, що це – один із найсильніших природних засобів, що має здатність підвищувати імунітет. Сік шовковиці має протизапальні властивості, його можна використовувати і для профілактики, і для лікування інфекційних та вірусних захворювань. Ягода чинить сечогінну й послаблювальну дію. Це важливо для людей, які мають розлади шлунково-кишкового тракту та нирок. Для схуднення та виведення шлаків із організму шовковиця ефективніша за будь-які розрекламовані засоби (та ще й не має побічних ефектів).

Допоможе шовковиця тим, хто страждає від захворювань центральної нервової системи. Замість дорогих та не завжди безпечних антидепресантів її можна вживати як ліки від стресів, нервових розладів, депресій. З’їдати на ніч жменю шовковиці рекомендують тим, хто потерпає від безсоння. При розумовій та фізичній втомі шовковиця теж корисна та ефективна. Крім того, в 100 г шовковиці лише 50 кілокалорій, тому вона смакуватиме й тим, хто стежить за фігурою. Не лише ягоди, але й листя, кору та коріння шовковиці можна використовувати для боротьби з різними захворюваннями.
Чорна шовковиця «спеціалізується» на лікуванні шлунка. Користь її залежить від ступеня дозрівання. Недостиглі ягоди допоможуть зняти напад печії. Спілі плоди ефективні при отруєннях. Переспілі ягоди діють на організм як послаблювальний та сечогінний засіб.

Біла шовковиця – ефективний протизапальний засіб, що допомагає подолати застуду. Особливо помітна користь соку зі свіжих ягід шовковиці: достатньо випивати по 100 мл що три години, щоб протягом дня збити високу температуру та зупинити запальний процес.
Попри те, що шовковиця може допомогти при гіпертонії та діабеті, захоплюватись поїданням ягід людям, які страждають від цих захворювань, не слід. В міру плоди будуть ліками, а у великій кількості – нашкодять, особливо при діабеті. Не можна їсти шовковицю тим, хто страждає від алергії, оскільки ця ягода – сильний алерген.

Черкаси наживо

Спецтеми

Погода

Погода