Лайфхаки з холодильника

Лайфхаки з холодильника

* Якщо ви не впевнені, що яйця у вашому холодильнику свіжі, просто опустіть їх у склянку з водою. Свіже яйце тоне, старе – спливає.
* На дно ящика для овочів в холодильнику постеліть паперові рушники. Вони поглинають зайву вологу і не дадуть овочам швидко згнити.
* Якщо вам потрібно всього кілька крапель лимонного соку, не розрізайте лимон навпіл – так він швидко засохне. Замість цього проколіть фрукт металевою шпажкою – й отримаєте потрібну кількість.
* Щоб трави залишалися свіжими до місяця, упакуйте пучки у пластикові пакети і покладіть в морозилку. Їх легко дістати, коли вони знадобляться, а розморозяться вони через хвилину після зіткнення з гарячою сковородою.
* Гриби можна запросто позбавити від слизу, якщо обернути їх у паперові рушники перед тим, як покласти в холодильник.
* Коли редис, селера чи морква в холодильнику прив’яли, опустіть їх у посудину з крижаною водою разом зі шматком сирої картоплі на 5–10 хв.
* Щоб сир або сметана зберігалися довше, контейнери або банки з ними поставте в холодильник догори ногами.
* Щоб зварені макарони не перетворилися на одну суцільну груду, складіть їх у герметичний пакет і покладіть у холодильник. Коли зберетеся їх розігріти, просто помістіть на кілька секунд у киплячу воду.
* Оберігайте холодильник від впливу прямих сонячних променів, а також не встановлюйте його біля кухонної плити або батареї.
* Дотримуйтеся оптимального температурного режиму. У камері це +1…+2 градуси. У морозилці –15…–17 градусів.
* Не кладіть теплі продукти в холодильник, дайте їм охолонути до кімнатної температури.
* Гарно вимити холодильник можна за допомогою господарського мила. Щоб було зручніше, краще натерти його на крупній тертці та трошки підігріти. Цю кашку нанесіть на брудні місця, залиште ненадовго, а потім змийте. За потреби можна злегка потерти.
* Виробіть звичку хоча б раз на тиждень обробляти дверну ручку антибактеріальними засобами (серветками чи спреєм).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x