Міфи і правда: до чого приводять інтернет-знайомства (експеримент)

Міфи і правда: до чого приводять інтернет-знайомства (експеримент)

Як ти вже здогадався, мова піде про психологію стосунків. Одна з моїх улюблених тем після медіа, музики і масових маніпуляцій. Про взаємодію чоловіка і жінки можна говорити годинами, я спробую вкластися у блог. Цього разу – про пошуки стосунків у мережі.

Міфи і правда: до чого приводять інтернет-знайомства (експеримент)

Отож, хто з вас хоча б раз в житті реєструвався на сайтах знайомств? Тримаю парі, що не зізнаєтесь. Існує стереотип, що там створюють сторінки усілякі маргінали, люди неприглядної зовнішності, чи з низькою самооцінкою, або навпаки – професійні мачо і коханки. Перша категорія людей, ймовірно, не може знайти пару у реальному житті через власні комплекси, останні ж шукають розваг за чужий рахунок.
Насправді, 30% аудиторії сайтів знайомств – це чоловіки, які хочуть серйозних стосунків і шлюбу, решта – жінки. Такими дослідженнями поділився експерт у психології відносин Ярослав Самойлов. «Серед чоловіків можна умовно назвати любителів короткострокових відносин, інтернет-героїв, професійних залицяльників та одружених», – каже практик.

Міфи і правда: до чого приводять інтернет-знайомства (експеримент)

Зараз розкажу, як це працює. Я вирішила власноруч перевірити кількість потенційних збоченців і адекватних людей на сайтах знайомств і зареєструвалась у популярному мобільному додатку. Для цього вказала нікнейм, реальний вік, місто проживання та додала реальні фото (чоловіки-ловці гарно відрізняють фейки від справжніх зображень). Особливість додатку в тому, що він шукає людей за геолокацією, отож тут я зустріла загін знайомих із Черкас, а ще – користувач не може надіслати тобі повідомлення, поки ви не обміняєтесь «вподобайками». Це відразу відсіює інтернет-аборигенів.

Міфи і правда: до чого приводять інтернет-знайомства (експеримент)

Упродовж тижня я отримала понад 21 повідомлення зі змістом «Привіт, як справи?», «Чим можу бути корисний», «Чим займаєшся?», «Давай вип’ємо кави», «Шукаю коханку» і навіть «Вашій мамі зять не треба?». Більшість із залицяльників, дійсно, не бажали серйозних стосунків, у чому зізнавалися майже одразу. Деякі були поза межами міста, приблизно третина раптово зникали із листування, хтось пропонував гроші за інтимні послуги, решта – вели довгі розмови і кликали на побачення. Словом, мені було страшно цікаво випробовувати аудиторію на міцність. Сподіваюсь, хлопці не образяться, що стали об’єктами експерименту.

Міфи і правда: до чого приводять інтернет-знайомства (експеримент)

Резюмую: познайомитись в інтернеті можна, якщо обережно. По-перше, треба точно знати, кого шукаєш і з якою метою. По-друге, банити збоченців. По-третє, дізнаватися максимально багато інформації під час листування і ставитись до всього критично. Більшість людей заочно хочуть здатися кращими, ніж є насправді. Якщо справа дійде до побачення, призначати його не у людному місті і не пізньої ночі. Це порада особливо для дівчат, які не є любительками екстриму.
Не все так зле насправді, маю реальні історії, коли люди знаходили собі пари в інтернеті, одружувались і жили щасливо. Ну, принаймні, візуально так здається. Річ у тім, що сучасна людина – зайнята людина, у якої часто немає часу на знайомство у реальному житті. Тому зараз «в активному пошуку» можна зустріти не лише безробітних невдах, а й успішних підприємців. Це така собі лотерея: або тебе розведуть, або тобі пощастить. Любителям азартних ігор – точно сюди.
Пошукачам тривалих стосунків, крім інтернету, не слід забувати про знайомства наживо і частіше виходити в люди. У наших батьків не було Googleplay, але ми з’явилися на світ і без його допомоги. Тому банально не сидіти вдома – теж дієвий спосіб зустріти свою половинку. Тож іноді вимикай інтернет на смартфоні, бери «розумну» книгу і читай її в парку або на пляжі. Вірогідність зустріти когось у людному місці зростає на 100%, порівняно із диваном. Щасти в пошуках! У наступному блозі читай про раціональний розподіл часу: як встигнути все і не проґавити літо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x