На Черкащині вдруге відбувся Шевченківський мистецький пленер

На Черкащині вдруге відбувся Шевченківський мистецький пленер

Упродовж останніх трьох діб у с. Шевченкове Звенигородського району вже вдруге проходив Шевченківський пленер «Тараса пензлі оживають». Цьогоріч участь у мистецькому заході, окрім місцевих талантів, взяли представники Житомирської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Січеславської, Харківської та Чернігівської областей.

Захід провели в межах реалізації програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Черкаської області на 2017−2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 02.03.2017 № 12-2/VII. Упродовж пленеру, під час його конкурсної частини, юні митці малювали місцеві мальовничі краєвиди, портрети, а майстри художнього слова змагалися на кращу поезію. Також протягом мистецького заходу проведено круглий стіл «Кольористика у творчості Т. Г. Шевченка», майстер-класи від художників, лекцію на тему «Композиція в портреті».
Заключного святкового дня Шевченківського пленеру відбулася урочиста хода до монументу Т. Г. Шевченка, участь в якій взяли і заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Оксана Сімушіна, голова Звенигородської РДА Василь Довбуш, голова Шевченківської ОТГ Сергій Смалько, учні, педагоги та місцеві жителі.

Цього дня до Шевченкового приїхали гості та учасники свята з усіх куточків Черкаської області. Вони мали змогу відвідати літературно-меморіальний музей Т. Г. Шевченка, пройтися садибою батьків Кобзаря та прослухати цікаву екскурсію.
Водночас на місцевому стадіоні увазі учасників пленеру були запропоновані найрізноманітніші майстер-класи: арт-фейс, виготовлення ляльки-оберега, плетення косичок, гончарство, шахи/шашки, жонглювання м’ячем, вільна боротьба тощо. Також присутні мали нагоду переглянути концертну програму за участі дитячих колективів, вокальних ансамблів.

Урочистою частиною мистецького форуму стало нагородження переможців конкурсу. На завершення урочистості всі присутні спільно розгорнули Державний Прапор України на знак єднання нашої держави.
Захід продовжився гучним фольклорним святом, до якого долучилися не лише місцеві артисти, але й гості села.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x