Головний синоптик області розповів, чим небезпечна нинішня погода

Головний синоптик області розповів, чим небезпечна нинішня погода

Двотижневий, безперервний період незвичної спекотної погоди червня на Черкащині підходить до завершення і зміни в атмосфері вже розпочалися, кажуть в Черкаському обласному гідрометцентрі. У кінці поточного тижня на нас чекає довгоочікуване зниження температури повітря до 20º та дощі.

Начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постигань зазначає, що такий червень спостерігається вперше за 70 років. Аномально високий температурний фон, нові рекорди температур, поверхня ґрунту вдень розжарювалася до +60..+65º, багато сонця, сухо, а вода у Дніпрі на ранок «гаряча» та рано позеленіла.

Показник горимості в лісах перебуває на рівні надзвичайного 5 класу. Таке враження, що червень прийшов до нас із клімату майбутнього, каже головний синоптик області.

Проте вже спека збирає свої речі у валізу і направляється до Європи і в нас є час перепочити.

За прогнозом, до середи 26.06 ще спекотно та сухо, вночі 16..21º, вдень 27..32º.

27.06 – скандинавський антициклон поступиться місцем атмосферному фронту, в результаті чого на «розкочегарену» поверхню надійде холод, що спричинить контраст температур. Така ситуація складна і небезпечна, адже можуть виникати грози, град, шквали та навіть смерчі. Синоптики вже тримають руку на пульсі і будуть інформувати про зміни в погоді.

Щодо погодних планів на святкові вихідні, то врахуйте вірогідність короткочасних грозових дощів, температура спаде вночі 13..15º, вдень 20..22º, зазначив Віталій Постригань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x