Попелиця на соняшнику, що робити?

Попелиця на соняшнику, що робити?

При середньодобовій температурі повітря 20-25° С і вологості повітря 70-90 % активно розвивається попелиця. Серед найшкідливіших її видів, які загрожують урожаю соняшнику, фахівці називають геліхризову попелицю, яка розповсюджена на Черкащині. Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

При заселенні 20 % рослин соняшнику або наявності 40-50 особин попелиці на рослину за відсутності ентомофагів рекомендується проводити обробітки інсектицидами з речовинами: дельтаметрин;
хлорпірифос і циперметрин; лямбда-цигалотри та тіаметоксам; імідаклоприд й бетацифлутрин; хлорантраніліпрол; хлорпірифос і біфентрин; гамма-цигалотрин та іншими, рекомендованими у «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Довідково: попелиці живляться квітками, верхівковими листками, з яких «висмоктують» сік. Ушкоджене листя жовтіє й зморщується, рослина уповільнює ріст.

Нагадуємо, що обробітки пестицидами слід проводити в безвітряну погоду вранці або увечері. Не менше, ніж за дві доби необхідно повідомити про час та місце проведення обробітків головам сільських і селищних рад, населенню села та пасічникам.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x