Два училища хочуть об`єднати у Черкасах

Два училища хочуть об`єднати у Черкасах

Реорганізацію шляхом приєднання державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Черкаське вище професійне училище легкої промисловості» до державного навчального закладу «Черкаське вище професійне училище будівельних технологій» хочуть провести у Черкасах. відповідне звернення до Черкаської ОДА ухвалив Черкаський міськвиконком.

Як пояснив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Сергій Воронов, із 2016 року держава поклала фінансування професійно-технічних закладів освіти на обласні центри. Натомість прав на створення, реорганізацію чи ліквідацію ПТУ у органів місцевого самоврядування немає. Тож навіть якщо ПТУ працює не ефективно, реорганізувати його можна лише з дозволу Міносвіти.

Як ідеться у пояснювальній записці до проекту рішення Черкаського міськвиконкому, у м. Черкаси здійснює підготовку робітників на основі базової та загальної середньої освіти приєднання Державний заклад професійної (професійно-технічної) освіти «Черкаське вище професійне училище легкої промисловості» (далі – ЧВПУЛП). Перехідний контингент закладу на 2019−2020 навчальний рік становить 110 учнів, а на 01.09 контингент становитиме орієнтовно 210 учнів, при проектній потужності понад 500 осіб. Крім того, у ЧВУЛП не працює жодного навчально-практичного центру, соціальне партнерство не розвивається.

Державний навчальний заклад «Черкаське вище професійне училище будівельних технологій» (далі – ЧВПУБТ) має 5 успішно діючих навчально-практичних центри, що дозволяє надавати якісні освітні послуги в галузі професійної освіти.

Приєднання ЧВПУЛП до ЧВПУБТ надасть можливість підвищити якість надання освітніх послуг та підвищити ефективність використання коштів міського бюджету, вважають у департаменті освіти.

Далі, щоб розпочався процес реорганізації, Черкаська ОДА має звернутися до Міністерства освіти, яке й ухвалить остаточне рішення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x