Набули чинності зміни в законодавстві щодо ідентифікації та реєстрації свиней

Набули чинності зміни в законодавстві щодо ідентифікації та реєстрації свиней

22 червня 2019 року набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 травня 2019 року № 243 «Про затвердження Змін до Порядку ідентифікації та реєстрації свиней», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 31 травня 2019 року за
№ 565/33536 (далі – Зміни).

Для забезпечення належного обліку поголів’я та контролю за епізоотичною ситуацією у країні, тепер реєстраційну картку господарства необхідно завіряти у спеціаліста державної установи (закладу) ветеринарної медицини, під контролем якої перебуває господарство, – повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Це не потребуватиме оформлення чи отримання додаткових документів (довідок), що скоротить витрати часу власника.

Також, для підвищення якості засобів ідентифікації документ встановлює чіткі вимоги до бирок для ідентифікації та реєстрації свиней.

Тварин, яких проідентифіковано вушними бирками старого зразка, не потрібно буде переідентифіковувати. У разі втрати вушної бирки попереднього зразка, заміна буде здійснюватися вушною биркою нового зразка, але з тим самим ідентифікаційним номером, що був на попередній.

Із врахуванням сучасних підходів до обліку поголів’я свиней, з урахуванням змін та доповнень до форми звітності, ініційованих Асоціацією «Свинарі України», внесено зміни до форми звіту про наявність та рух поголів’я свиней у господарстві. Таким чином передбачається досягти істотного полегшення системи звітності в рамках періодичної інвентаризації поголів’я свиней у господарстві та подання щомісяця адміністратору Реєстру тварин звіту про наявність і рух поголів’я свиней у господарстві за встановленою формою.

Також пропонується спрощення форми вищезазначеного звіту: в основу обліку поголів’я передбачено покласти принцип технологічно-вікових груп свиней, що обумовлено вимогами сучасного програмного забезпечення, яким користуються виробники.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x