«Альтаїр» переміг у лівобережному дербі

«Альтаїр» переміг у лівобережному дербі

Дев’ятий тур чемпіонату Черкаської області з футболу відбувся в Золотоноші 29 червня. Матч між «Златокрай-2017» (Золотоніський р-н) – «Альтаїр» (Драбів) завершився з рахунком 1:4 (0:2). Про це інформує Черкаський спорт.

Арбітри: Є. Цибулько (Канів), В. Шланчак (Городище), С. Шлончак (Черкаси).

Делегат-інспектор: В. Ланін (Черкаси).

«Златокрай-2017»: О.Манжела, О.Аргеєв (Д.Масло, 79), М.Безгуба, В.Гамалій, В.Гонщик, О.Котелюх, А.Бабенко (П.Кіт, 46), В.Панченко (А.Ветров, 73), Д.Скороходов, В.Зоря, М.Сутула. Тренер: М.Безгуба. Почесні президенти: О.Лісовий, В.Саранча. Президент: С.Макаренко.

«Альтаїр»: Д.Маценко (Я.Магльований, 82),О.Гопка, Ю.Дмитренко, В.Олефір, В.Вдовика, Я.Халілов (Д.Черниш, 86), О.Бичков, Д.Бреус (В.Аджубей, 88), С.Біда, В.Ординський (Д.Ширай, 50), А.Манасян (В.Александров, 89). Тренер: Р.Поліщук. Президент: Г.Плічко.

Голи: О.Котелюх (49) – Ю.Дмитренко (16 пен., 62 пен.), А.Манасян (33), С.Біда (58).

На 26 хв. В.Гонщик («Златокрай-2017») не реалізував пенальті – стійка.

Вилучення: В.Гонщик («Златокрай-2017», 90+2).

«Альтаїр» провів свій поки що найкращий матч у поточному сезоні. Підопічні Романа Поліщука переграли свого принципового суперника по всім футбольним компонентам. Інакше і не могло бути – у разі другої поспіль поразка (у попередньому турі від «Базису» 0:1) драбівчани могли б потрапити у вкрай незручне турнірне положення. «Альтаїр» значно додав в командному русі, нарешті залікували свої травми його нападники Володимир Ординський і Арсен Манасян, плюс захисту вдалося повністю нейтралізувати атакувальну міць суперника – Віталія Зорю.

Початок лівобережного дербі видався нервовим: поєдинок став своєрідним продовження фіналу розіграшу обласного кубка, над опонентами тяжів підсумковий результат матчу, кожна помилка могла стати фатальною. Небезпечні моменти не заставили на себе довго чекати. На удар Арсена Манасяна із кута карного майданчика у красивому кидку зреагував голкіпер господарів поля Олександр Манжела, а на протилежній половині поля ледь не пройшов небезпечний простріл від Владислава Панченка.

На 16-ій хвилині Вадим Гонщик в’їхав ззаду в Дениса Бреуса, а штатний пенальтист драбівчан з «точки» виконав покарання – голкіпер золотоношців, вгадавши напрямок польоту м’яча, мав гарний шанс потягнути удар.
За три хвилини шкіряна куля вдруге побувала в сітці воріт «Златокраю-2017», втім, після консультації із своїм помічником арбітр матчу скасовує взяття воріт Денисом Бреусом (доволі складний ігровий епізод, який потребує додаткового виваженого розгляду).
В середині першого тайму, зреагувавши головою на ближній стійці на удар Максима Сутули, підстрахував свого голкіпера капітан гостей Юрій Дмитренко. А далі був пенальті: м’яч влучив у надпліччя Дмитренка – і це стало приводом для призначення 11-метрового удару. У таких випадках футбольна правда бере гору – Вадим Гонщик поцілив у стійку воріт.

Цифра «2» запалала на електронному табло районного стадіону на 33-ій хвилині гри. Під час розіграшу кутового Дмитренко буквально видер шкіряну кулю на лицьовій лінії – і Арсен Манасян «ножицями» доправляє м’яча до сітки воріт «Златокраю-2017».

Чергові провали в захисті господарів поля: Денис Бреус, «обікравши» захисника, видав передачу на хід Арсену Манасяну, якого вчасно випередив граючий головний тренер Микола Безгуба. В наступній атаці Олександр Бичков, розібравшись із трьома захисниками, завагався з завершальним ударом – на цей раз ситуацію для золотоношців врятував Вячеслав Гамалій.

Господарів сквитали один гол відразу після перерви. Притягнутий «за вуха» штрафний удар із кута карного майданчика – навіс Вячеслава Гамалія головою замкнув Олег Котелюх.
Гості не забарилися з відповіддю. Сергій Біда, прослизнувши правим флангом, виконав простріл, проте Денис Бреус із напівоберту пробиває повз ближню стійку.

Долю поєдинку було вирішено на 58-ій хвилині, коли Сергій Біда ударом зі стандарту вгатив «смугастого» в «дев’ятку» воріт «Златокраю-2017» – 1:3.

Нерви здають у капітана господарів поля – Котелюх зносить Олександра Бичкова, який вміло спровокував-підставився на порушення у карному майданчику. Юрій Дмитренко не залишає жодних шансів для Олександра Манжели – 1:4.

Гру було зроблено, останні півгодини команди фактично догравали до фінального свистка. Неприємний осад залишило пряме вилучення Вадима Гонщика на заключних хвилинах матчу – під час зупинки гри досвідчений футболіст опустився до відвертої грубості по відношенню до свого суперника.

Більш ніж переконлива перемога драбівчан піднімає їх на другий щабель турнірної таблиці, а золотоношці скочуються із першого місця відразу на четверте.

Ну яке ж лівобережне дербі без скандальчику: трохи пошуміли-поштовхались після фінального свистка, поліція вчасно втрутилась – і на цьому розійшлися.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x