Повідомили про підозру колишнього директора ДП «Черкаський облавтодор»

Повідомили про підозру колишнього директора ДП «Черкаський облавтодор»

Прокуратура Черкаської області здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем колишнім директором філії «Драбівський райавтодор» ДП «Черкаський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України». Про це інформує пресслужба прокуратури Черкаської області.

Слідство встановило, що вказаний посадовець майже безоплатно, силами та засобами державного підприємства, яке він очолював, виконав ремонтні роботи дорожнього покриття в селах Ленінське та Великий Хутір Драбівського району, селі Синявка Канівського району, які мало здійснювати приватне підприємство, керівником якого є його батько.

Внаслідок безпідставного залучення працівників, машин і механізмів, використання яких оплачено за державні кошти філії «Драбівський райавтодор» ДП «Черкаський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», державі спричинено збитки на загальну суму майже 224 тис. грн.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Слідством перевіряється причетність підозрюваного до вчинення інших злочинів, пов’язаних з вказаними подіями, вирішуються питання щодо обрання останньому запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Неправомірні дії колишнього керівника вказаної філії викрито прокуратурою області спільно з працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Управління Служби безпеки в Черкаській області.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x