Підвищення пенсії

Підвищення пенсії

Про підвищення пенсії з 01.07.2019 за постановою Уряду розповідає начальник Черкаського відділу обслуговування громадян №1 головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Тетяна Базяк:

− 26.06.2019 Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 543, якою закріпив механізм підвищення пенсії для людей, які мають великий стаж, але отримували невеликі зарплати. Зокрема в Постанові зазначено, що з 1 липня 2019 року в разі, коли щомісячний розмір пенсійних виплат із урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії ( крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) в осіб, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону з урахуванням страхового стажу, передбаченого абзацом першим частини першої статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», не досягає 2 000 гривень, таким особам надається доплата до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру. Таким чином пенсії жінок зі стажем понад 30 років і чоловіків зі стажем понад 35 років будуть не нижче 2 000 гривень. Наприклад, якщо людина отримувала 1 800 гривень, підвищення для неї складе 200 гривень, а якщо 1 600 – то 400 гривень.
За перерахунком звертатися до Пенсійного фонду не потрібно, він відбудеться автоматично. Уже в липні 2019 року пенсіонери отримають зазначене підвищення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x