За фактом масового отруєння в кафе відкрили кримінальне провадження

За фактом масового отруєння в кафе відкрили кримінальне провадження

Результати перевірки та обстежень, проведених фахівцями Держпродспоживслужби у селі Бузівка на Жашківщині, стали матеріалами для кримінального провадження, за ст. 325 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, під час святкування дня народження у місцевому кафе отруїлося 12 осіб, з них 3 дитини. З діагнозом «гостра харчова токсикоінфекція, середній ступінь важкості» їх було госпіталізовано до Жашківської центральної районної лікарні.

Журналістам Expo-TV начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач повідомив, що загалом в Україні з початку 2019 року зафіксовано 72 спалахи захворювання на гостру кишкову інфекцію. У наслідок цього постраждало 735 осіб, в тому числі більше 450 дітей.

На Черкащині ж донедавна зафіксовано два випадки. Спалахи ротавірусної інфекції були пов’язані із дитячими дошкільними закладами міста Черкаси. Відтепер цей список поповнив спалах на Жашківщині.

За словами Володимира Папача, на сьогодні вже напрацьовано законодавчу базу для того, аби ефективно здійснювати державний нагляду у сфері безпечності харчових продуктів. Тож відкриття та незаконне функціонування таких кафе, як у селі Бузівка Жашківського району, стане неможливим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x