Директора підприємства повідомлено про підозру щодо привласнення коштів

Директора підприємства повідомлено про підозру щодо привласнення коштів

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом привласнення, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та службового підроблення, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області.

Установлено, що директор приватного підприємства під час виконання робіт з утримання автомобільних доріг у місті Черкаси склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи, внаслідок чого територіальній громаді завдано матеріальної шкоди на суму 140 тис. грн.

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 (привласнення, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України.

Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та перевіряється можлива причетність до вчинення вказаних кримінальних правопорушень посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення всіх фактичних обставин та прийняття законного рішення.

Довідково: санкція передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з обмеженням права обіймати певні посади до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x