Які були рівні гамма-фону на території Черкаської області

Які були рівні гамма-фону на території Черкаської області

Радіаційна обстановка на території Черкаської області продовжує бути стабільною. За даними метеостанцій, впродовж червня 2019 року добові значення гамма-фону коливались у межах 10–16 мікрорентген за годину (мкР/год).

Поодинокі значення в 16 мкР/год були зафіксовані метеостанціями у містах Звенигородка, Черкаси та Чигирин. Найбільша кількість днів із рівнем гамма-фону у 15 мкР/год спостерігалась у м. Каневі.

Найбільша кількість днів із найменшими рівнями гамма–фону в 10–11 мкР/год спостерігалась у містах Черкаси (8 днів), Чигирин (5 днів) та Сміла (5 днів). Для порівняння, середнє значення гамма-фону за червень на метеостанції Чорнобиль становить 21 мкР/год, а максимальне значення – 24 мкР/год.

Контрольний рівень природного гамма-фону становить 25 мкр/год. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

У 2019 році впродовж січня−червня щільність випадів із атмосфери бета-активних елементів була в межах допустимих значень.
У літній період при аномально теплій та посушливій погоді інтенсивність радіоактивних випадінь зростає за рахунок збільшення ґрунтового пилу в атмосфері при посилених вітрах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x