Підприємцям Черкащини нараховано 144 тисяч гривень штрафів

Підприємцям Черкащини нараховано 144 тисяч гривень штрафів

За перше півріччя поточного року фахівці Відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів відповідно до Секторального плану державного ринкового нагляду провели 21 планову виїзну перевірку характеристик продукції, 7 позапланових перевірок за ланцюгом постачання – відповідно до інформаційної системи державного ринкового нагляду. Як наслідок, застосовано штрафні санкції в сумі 143,65 тис. грн., з них стягнуто 116,45 тис. грн. Притягнуто до адміністративної відповідальності одну особу. Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Під час перевірок фахівці звертали увагу на:
– наявність та належне застосування знаку відповідності технічним регламентам;
– відповідність маркування товарів вимогам нормативно-правових актів та нормативних документів, а саме: наявність інформації про найменування, адресу виробника або уповноваженої особи згідно з вимогами закону щодо порядку застосування мов, застережливої інформації щодо застосування продукції;
– наявність технічної документації та декларації про відповідність, якщо вона передбачена Технічними регламентами, та іншими документами, що підтверджують виконання вимог щодо безпечності товарів, установлених в Технічних регламентах.

Під час проведення перевірок характеристик продукції (іграшок дитячих, електричного та електронного обладнання, телекомунікаційного обладнання та радіообладнання, мийних засобів) встановлені порушення вимог законодавства України про державний ринковий нагляд та Технічних регламентів.

За перше півріччя під час проведення планових заходів з метою здійснення контролю за відповідністю продукції загальнообов\’язковим вимогам безпеки працівники відділу ринкового та метрологічного нагляду відібрали 7 зразків для проведення їх випробування (іграшки дитячі – 3 зразки, прилади електропобутові – 4 зразки). За результатами експертиз встановлено, що дана продукція не відповідає вимогам нормативних документів.

Варто відзначити, що відповідно до вимог законодавства планові перевірки характеристик продукції здійснюються тільки на підставі Секторального плану державного ринкового нагляду без письмового попередження про проведення планового заходу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x