На Уманщині відкрили новий підрозділ місцевої пожежної охорони

На Уманщині відкрили новий підрозділ місцевої пожежної охорони

Одним із важливих напрямків діяльності, що довели свою ефективність у справі захисту населення і територій від пожеж та інших надзвичайних подій в сільській місцевості, є створення нових та модернізація існуючих підрозділів місцевої пожежної охорони.

Поява таких підрозділів, – завжди значуща й непересічна подія не лише для загальної системи цивільного захисту а й безпосередньо для мешканців сільських населених пунктів, особливо для тих, хто проживає у населених пунктах, віддалених від місць дислокації пожежно-рятувальних частин ДСНС.

Так, 4 липня відбулось урочисте введення в дію чергового підрозділу місцевої пожежної охорони. Цього разу свято прийшло до селища Берестівець Паланської об’єднаної територіальної громади, Уманського району. Це вже 78-мий підрозділ місцевої пожежної охорони, який введено у бойовий розрахунок в області, і 8-мий створений в районі.

Як зазначив під час урочистостей заступник начальника Управління ДСНС України у Черкаській області, – Олександр Горобець: – “Створення місцевої пожежної команди у цьому населеному пункті є важливим кроком для забезпечення безпеки мешканців цього та найближчих населених пунктів, зменшення матеріальних збитків у випадку виникнення пожеж. У нас є стратегічний план, як максимально ефективно забезпечити надійний захист усього району, і відкриття чергової місцевої команди, це ще один важливий крок на шляху до його реалізації,” – підкреслив Олександр Іванович.

Вітаючи вогнеборців з початком нелегкої та вкрай важливої для громади роботи, він також побажав їм впевненості при виконанні службових обов‘язків, та задоволення від важливої справи, яка відтепер пов‘язана з їхньою долею.

На завершення офіційної церемонії відкриття, отець Володимир, за християнським звичаєм, надав працівникам МПК Боже благословення та провів обряд освячення техніки та приміщення новоствореного підрозділу. Він також нагадав фахівцям підрозділу, що виконуючи богоугодну справу, вони усі безумовно знаходяться під Божою опікою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x