У Черкасах інспектували багатоповерхівки

У Черкасах інспектували багатоповерхівки

У зв’язку з системними порушеннями вимог пожежної безпеки у висотних будинках, що призводять до пожеж та створюють загрозу життю і здоров’ю людей, а також на виконання доручення Прем’єр-міністра України, працівники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області проводять позапланові перевірки багатоповерхових будинків міста Черкаси. Про це інформує ГУНП в Черкаській області.

Так, 3 липня інспектори ретельно обстежили 4 будинки, балансоутримувачем яких є ПП «РЕУ Надія». Під час перевірки було виявлено ряд недоліків, які приватне підприємство, що утримує ці споруди повинно виправити найближчим часом. Щодо виявлених порушень складені приписи та відповідні акти.

Під час перевірок фахівці Служби порятунку також провели інформаційно-роз‘яснювальну роботу серед населення цих будинків. Як свідчить досвід, багато проблем пов‘язаних із питаннями пожежної безпеки напряму пов‘язані саме із відповідальністю та здоровим глуздом мешканців будинків.

Аналогічні перевірки триватимуть і у липні. Наступними об‘єктами для перевірок стануть житлові будинки ТОВ «Еврожек», ТОВ «КЕУ ЖНБ «Нова Митниця» та інші будинки ОСББ, які знаходяться в мікрорайоні «Митниця».

Основною проблемою оперативного та ефективного реагування рятувальників на загорання в житлових будинках підвищеної поверховості залишається відсутність автодрабин, які б дозволяли працювати рятувальним підрозділам на висоті вище 9-го поверху.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x