Ігор Волошин зустрівся зі спостерігачами Канадської Місії

Ігор Волошин зустрівся зі спостерігачами Канадської Місії

Сьогодні до Черкас з робочим візитом завітали представники Канадської Місії спостереження за виборами Президента та Парламенту України 2019 у складі довгострокових спостерігачів Шерон Лабчук, Фредерік Вангабо Мвененгабо та їх перекладача Антона Пилипенка.

Із поважними гостями зустрівся заступник міського голови Ігор Волошин, йдеться на сайті міської ради.

Під час бесіди присутні обговорили стан підготовки у Черкасах до майбутніх дострокових виборів до Верховної Ради, які відбудуться 21 липня.

Ігор Волошин розповів, що міська влада здійснює всі належні заходи щодо забезпечення належних умов для проведення волевиявлення громадян на території Черкас.

– Виконавчим комітетом ухвалено рішення щодо підготовки до виборів та затверджено склад робочої групи з їх організації. Ми маємо достатній досвід. У нас так часто проходять вибори, що всі кроки відпрацьовані з відповідними службами та установами. Зокрема, щодо підготовки приміщень, де працюватимуть виборчі дільниці, забезпечення їх належними технічними засобами, меблями, кабінками для голосування, сейфами тощо. Поточні питання вирішується у робочому режимі під час засідань відповідної комісії, яка збирається щотижня, – наголосив Ігор Володимирович.

А також зауважив, що перевагою виборів влітку є те, що нині учні на канікулах. Таким чином немає перешкод для навчально-виховного процесу.

За його словами, Черкаси охоплюють три виборчих округи 194, 195 та 197. До двох останніх також потрапляють прилеглі райони Черкаської області. Загалом у місті розташовані 127 виборчих дільниць, усі з яких належно підготовлені та забезпечені всім необхідним для здійснення волевиявлення громадян.

Цікавились спостерігачі і питанням безпеки на майбутніх виборах та інформування громадян щодо особливостей виборчого процесу.

На це заступник міського голови зауважив, що міська влада з цього приводу співпрацює з правоохоронними органами та службою з надзвичайних ситуацій. Зокрема, їх працівники в обов’язковому порядку чергують на виборах, охороняють порядок та забезпечують безпеку під час волевиявлення, підрахунку голосів, а також супроводжують бюлетені та протоколи до ЦВК.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x