Цього року на Черкащині створено 4 561 робоче місце

Цього року на Черкащині створено 4 561 робоче місце

Як повідомив директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко, з початку року від роботодавців надійшло 14 950 вакансій, що на 1 622 більше, ніж у минулому році (13 328). Як наслідок – за направленням служби зайнятості знайшли роботу 10 108 осіб, тобто на 7 % більше, ніж за відповідний період минулого року. Рівень працевлаштування в області становить 26,4 % (в Україні – 23,0 %). За сприяння центрів зайнятості укомплектовано 87,6 % вакансій. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі ОДА.

У січні-квітні на Черкащині створено 4 561 робоче місце, зокрема: 3 338 – для найманих працівників у фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності; 1 223 – для самих фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності.

На думку Григорія Григоровича, враховуючи складну економічну та політичну ситуацію, було б доцільно розробити регіональні програми, якими б передбачалось створення робочих місць. Але для їх успішної реалізації слід створити систему економічного стимулювання роботодавців (знижені ставки оподаткування, податкові канікули для новоствореного бізнесу тощо).

Зі своєї сторони, служба зайнятості може економічно зацікавити підприємців у створені робочих місць через компенсацію єдиного соціального внеску за кожну особу, працевлаштовану за направленням центрів зайнятості. Так, із початку цього року шляхом надання компенсації єдиного внеску працевлаштовані 202 безробітних. А роботодавцям виплачено 783 тис. грн.

До речі, люди, прийняті на ці робочі місця, належать до соціально-вразливих верств населення: особи передпенсійного віку, молодь, жінки з дітьми, інваліди тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x